Dr. Esra Çabuk Cömert Genital Hastalıklar Hakkında Bilgi Verdi

Dr. Esra Çabuk Cömert Genital Hastalıklar Hakkında Bilgi Verdi
Vajina estetiği son dönemlerde kadınların oldukça rağbet ettiği estetik uygulamalarındandır.

Vajina estetiği son dönemlerde kadınların oldukça rağbet ettiği estetik uygulamalarındandır. Özellikle labioplasti, vajina daraltma, G noktası büyütme gibi konularda kadınlar kendileri için büyük bir sorun olan sıkıntılarından kurtulmakta, sağlıklı bir cinsel hayata kavuşarak yaşam kalitelerini iyileştirmektedir. Özgüven eksikliğine neden olan genital görüntü bozuklukları adeta kadınların cinsel yaşamlarını kabusa çevirmekte, mayo veya dar elbise giydiklerinde kendilerini tedirgin hissetmektedir. Genital bölge görüntüsünün tam hastanın istediği gibi olması için yapılan   uygulamaları, oldukça kısa sürelerde ağrısız ve acısız gerçekleşen işlemlerdir.
 
 VAJINA ESTETİĞİ UYGULAMA ALANLARI

 - Vajina daraltma (Vajinoplasti)
 - Küçük dudak estetiği (Labioplasti)
 - Klitoris estetiği (Klitoral hudoplasti)
 - Vajina düzeltme (Perinoplasti)
 - G noktası büyütme ( G spot agumentasyon)
 - Büyük dudak estetiği (dolgu ve renk düzeltmeleri)
 - Pubis tepesi uygulamaları ( puboplasti)
 - Kızlık zarı dikimi ve onarımı
 
 Kürtaj
 
Lazerle yapılan vajina daraltma, genital bölgenin rengini açma, vajina sıkılaştırma ve vajina içi cilt katlantıları yapma işlemleri genital bölge cerrahisinde ilk sıralarda yer alan uygulamalardır. Mutlu ve sağlıklı bir cinsel yaşam için kadınlar artık genital estetik için vakit kaybetmemekte, aynı gün hastaneden çıkarak birkaç gün içinde normal yaşamlarına dönmektedir. Kısa süreli ve acısız işlemler olan vajina estetiği uygulamalarında 20-25 günde tamamen iyileşme gerçekleşmekte ve cinsel ilişki iyileşmeden sonra önerilmektedir. İç dudaklarda yaşanan asimetri sorunu, olması gerekenden çok iri ve sarkık olma durumu gibi sorunlar gerek görünüm olarak gerekse sağlıklı bir cinsel yaşam için kadınları son derece rahatsız etmekte, kendilerine olan güveni sarsmaktadır. Basit bir operasyonla küçültülen iç dudaklar çok daha işlevsel hale gelerek kadınların özgüvenini arttırmaktadır.
 
 KIZLIK ZARI DİKİMİ
 
Geçici ve uzun süreli olmak üzere iki ana başlıkta yapılan kızlık zarı dikimi veya onarımı çok kısa süren bir operasyondur. Çocuklukta veya genç kızlıkta herhangi bir cinsel saldırı sonucu kızlık zarı hasara uğrayan veya yırtılan kızlar, küçük bir operasyonla hayatının kabusundan kurtulmaktadır. Birçok kültürde kızlık zarı halen değerini korunmakta ve sorgulanmaktadır. Sağlıklı ve mutlu bir evlilik için düğünden birkaç gün önce uygulanan   veya daha uzun süreli yapılan müdahalelerle kızlık zarı dikim, tamir ve onarımı, evliliğe gidilen yolda genç kızları açıklayamayacağı olaylardan kurtararak mutlu bir evlilik yapmalarını sağlayan uygulamalardır.
 
 KÜRTAJ
 
10 haftalığa kadar olan gebeliklerin sonlandırılması işlemidir. Yasal olmayan bir uygulama olup, zorunluluğu doktor raporu ile belgelenmelidir. Rahim temizleme işlemi olup, yoğun adet kanaması olan hastalara da yapılmaktadır. Daha fazla bilgi için hekimin web sitesi olan linkini inceleyebilirsiniz.