Van'da bir mahalle daha karantinaya alındı

Van'da bir mahalle daha karantinaya alındı
Van'da Ortanca Mahallesi'nde vaka sayısının 84'e çıkmasının ardından bugün Özalp'tan bir mahallenin karantina altına alındığı açıklandı. Mahallenin karantina altına alınma sebebi Ortanca Mahallesi'yle ilgii..

 Ortanca Mahallesi'nde kurulan taziye sonrası Van'ın dört bir yanına dağılanlardan dolayı karantilar uygulanmaya başladı. Bugün gelen son dakika haberine göre Ortanca Mahallesi'ndeki karantinaya katılan bir kişi Özalp İlçesi’ne bağlı Eğribelen Mahallesi’ndeki evine döndü. Yapılan testler sonucu korona virüs testi pozitif çıkan kişinin temas kurduğu 1 kişinin daha testi pozitif çıktı Eğribelen Mahallesi'nde 2 kişinin testi pozitif çıkınca bütün mahalle karantina altına alındı. 

Van'da son sayılarla birlikte vaka sayısının 400'e dayandığı ve tedbir altında olan vatandaşların sayısının da 40 bine dayandığı belirtiliyor. Vaka sayılarının artması nedeniyle Van'da normalleşme adımlarının daha geç atılacağı ve Ortanca Mahallesi'ndeki kaçak taziyenin Van'ı korona virüsle mücadelede en az 10 gün geriye götürdüğü belirtiliyor.