Özalp'te TARSİM toplantısı düzenlendi

Özalp'te TARSİM toplantısı düzenlendi
Özalp Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Erzurum Bölge Müdürlüğü işbirliğinde ilçede bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Özalp Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Van İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Ali Kuncu, bakanlık tarafından 2017 yılının tarım sigortacılığı açısından seferberlik yılı ilan edildiğini kaydetti.

TARSİM tek merkez olarak çiftçinin doğal afetler karşısında güvencesi konumunda olduğunu belirten Kuncu, şunları söyledi:

"Çiftçilerimizin ürünlerine sigorta yapmaları kaydıyla TARSİM zararları giderme noktasında tek çıkış noktasıdır. 2017 yılında uygulamaya konulan ilklerle TARSİM doğal afetlerden kaynaklı tüm tarımsal riskleri kapsamaktadır. Bunlar ülkemiz tarım ve üreticisine çağ atlatacak sigortacılık açısından devrim niteliğinde yaklaşımlardır. 1 Ocak'tan itibaren Türkiye'de buğday kuraklık karşısında güvence altına alındı.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara yönelik hırsızlık temelli zararlar teminat altına alındı. Üünleriyle meyve ağaçları teminat kapsamına alındı. Bu teminatla üreticilerimizin hem riskleri güvence altına alınmış hem de meyve ağaçlarının ve hayvanlarının teminat gösterilmesi ile kredi kullanma imkanı sağlanmıştır. Temennimiz bu oranın kat be kat artmasıdır. Umarım yaptığımız bu toplantılar sigorta yaptıran çiftçi sayımızın artmasına vesile olur."

Toplantıya, TARSİM Erzurum Bölge Müdürü Meriç Özdemir, Özalp İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sinan Hakan, STK başkanları, muhtarlar ve çiftçiler katıldı