Özalp’de Seyir -i Nebi yarışması yapıldı

Özalp’de Seyir -i Nebi yarışması yapıldı
Van'ın Özalp ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği tarafından ikincisi düzenlenen “Siyer-i Nebi” ödüllü yarışması düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği Özalp Şubesi tarafında ilçe merkezi ve mahallerde yapılan Siyer-i Nebi yarışması bu yıl ikinci yapıldı. Yarışmaya ilçede 7 farklı okuldan 700 öğrenci katılımı yapıldı. İkinci düzenlen yarışma sonuçları 31 Aralık'ta açıklanarak dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.

Yarışma sonrası bir açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Özalp Şube Başkanı Talha Sıralaya, "Gençlere ortaokul ve lise ayrı ayrı Efendimizin hayatini anlatan kitapları dağıttık ve bu kitaplardan yarışma yaptık. Bu vesile ilçe gençlerin Peygamber'in (SAV) Sünnet-i Seniyesinin rehberliğinde milli ve manevi değerlerine bağlı ahlaki gençlerin yetişmesine vesile olmasıdır "dedi.

Şube teşkilat başkanı Hakan Zorlu ise, "Yapmış olduğumuz Siyer-i Nebi yarışmasının bu yıl ikincini düzenledik. Özalp ilçemizde yarışmanın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bu tür çalışmalar devam edecek" dedi.