Özalp'ta yardım ekibine silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Özalp'ta yardım ekibine silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
Van’ın Özalp İlçesi’nden Saray ilçesi istikametine giderken yol üzerinde bulunan beton santrali civarında silahlı saldırı meydana geldi. 

 - Van’ın Özalp İlçesi’nden Saray ilçesi istikametine giderken yol üzerinde bulunan beton santrali civarında silahlı saldırı meydana geldi. 

Pandemi nedeniyle karantina altına alınan Özalp İlçesi Eğribelen Mahallesine Vefa Sosyal Destek Grubu kapsamında 65 HD 084 plakalı araç ile yardım götüren  Özalp Belediyesi ekibi, mahalleye yardımı dağıtıp Özalp’e dönerken Mehmet Alan Mahallesi yakınlarında, saat 12.00 sularında arkalarından yaklaşan bir araç içerisinde bulunan kişi veya kişiler tarafından uzun namlulu silah ile saldırıya uğradı. Olay yerinden kaçan saldırının gerçekleştirildiği araç ve saldırganları yakalamak için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Saldırıda bir Özalp Belediyesi çalışanı YD (53) ile yolda Özalp’e gelmek üzere aldıkları Azverik Mahallesi’nden sivil vatandaş KK (45) olay yerinde hayatını kaybetti.  Yaralanan Özalp Belediyesi personeli TT (29) Özalp Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. 

Olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi