Özalp Belediyesi ilçede anket çalışması gerçekleştiriyor

Özalp Belediyesi ilçede anket çalışması gerçekleştiriyor
Özalp Belediyesi önümüzdeki beş yıl boyunca yapacağı hizmetlerin önceliklerini belirlemek için Stratejik Plan hazırlıklarını sürdürüyor.

Dört yıllık yönetim  sürecine halkın katılımını sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıların ve kadına dönük saha araştırmasının  ardından belirlediği pilot mahallelerde  yaptığı  anketlerle halkın  belediyecilik hizmetlerine  dönük  görüşlerini alıyor.

Özalp Belediyesi  2020-2024 yıllarını kapsayan Stratejik Plan çalışmalarında sona doğru geldi. Çalışma kapsamında yapılan kamuoyu araştırmalarının yanı sıra  ilçedeki STK ve esnaflarla da bir araya geldi. Daha evvel bir dizi ziyaret  gerçekleştiren  Belediye son olarak ilçeye bağlı mahallelerde ev ev gezerek  yüz yüze görüşme yöntemiyle anket çalışması gerçekleştiriyor. Belirlenen Pilot mahalleleri  kapsayacak çalışma dahilinde mahalleliye belediye hizmetleri ve faaliyetleri hakkında bir takım sorular soruluyor. 

‘Halkın talepleri esastır’

Halka verilecek hizmetlerin halkın istek ve talepleri doğrultusunda olması gerektiğini belirten Belediye Eş Başkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç:''Amacımız halkımıza elimizdeki imkanları etkin, ekonomik ve verimli kullanarak en iyi hizmeti sunmaktır. Bu çalışmaları yürütürken kurum ve kuruluşlar ile halkımızın görüşlerini almayı önemsiyoruz. Halkın talepleri doğrultusunda yatırım ve hizmetlerimizi planlamayı hedefliyoruz. Süreci halkımızla birlikte planladığımızda hizmetlerin daha tatmin edici olacağını ve hedefine ulaşacağına inanıyoruz. Bu nedenle yapılan toplantı ve yazılı görüş alma süreçlerine anket çalışmasını ekledik'' açıklamasında bulundu.