Özalp, 20 yıl sonra yeni bir hizmetle tanışıyor

Özalp, 20 yıl sonra yeni bir hizmetle tanışıyor
Van'ın Özalp ilçesi 20 yıl aradan sonra yepyeni bir hizmetle tanıştı. 20 yıldır ilçeye su sağlayan kaynak ilk kez detaylı bir çalışma ile sağlıklı bir ortama kavuşturulacak. VASKİ, ilçeye su sağlayan kaynak çevresinde drenaj, kaptaj ve çevre düzenlemesi yapmak için harekete geçti.
 Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) İşletmeler Dairesi Başkanlığınca, Özalp İlçesini besleyen ana su kaynağında  drenaj ve kaptaj yenileme ile çevre düzenleme çalışması ile su kaynağı çevresi yepyeni bir görünüme kavuşacak.

20 yıl önce  Özalp Belediyesi tarafından yapılan çalışmada drenaj sistemi olmadığından  ilçe merkezine yeterince su verilmemesi büyük sorun teşkil ediyordu.

İlçeye 35 km uzaklıkta ki Tum Bölgesinde bulunan su kaynağının sağlıksız olduğu yönündeki şikayetler üzerine harekete geçen ekipler, sorununun tamamen giderilmesi için harekete geçti.

 Su kaynağının baştan sona yenilenmesi çalışması başlatan İşletmeler Dairesi Başkanlığı,yeni düzenleme ile birlikte içme suyunu daha sağlıklı bir şekilde  ilçeye verilmesini sağlamak için  drenaj, kaptaj yenileme ile çevre düzenlemesi çalışması başlattı.

VASKİ İşletmeler Dairesi Başkanlığınca yürütülen çalışma kapsamında, 140 metre drenaj hattı, 1 adet Kaptaj yapılırken,  540 metre tel örgü çekilerek de su kaynağı  alanı  tamamen güvenli hale getirilecek.