AK Partili başkan yardımcısının evinde yas

AK Partili başkan yardımcısının evinde yas
Van’ın Özalp ilçesinde PKK mensupları tarafından öldürülen AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'nun evinde yas hakim olurken, kızları ise teröre tepki gösterdi.

Dün gece PKK'lı bir grup PKK mensupları tarafından Aşağı Mollahasan Mahallesi'ndeki evine baskın düzenlenen ve aracının gasp edilmesine izin vermeyen AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu, yatak odasında öldürülmüştü. Muştu'nun evinde bugün büyük üzüntü yaşanırken, kızlarının ve eşinin ellerindeki Türk bayrağıyla "Babamız ölmedi" diyerek PKK'ya isyan etmesi yürekleri dağladı.



İmam Hatip Lisesi öğrencisi Pınar Muştu, eline babasının fotoğrafı ve Türk bayrağını alarak evin balkonuna çıktı. Babasının Türk bayrağı için şehit olduğunu belirten Pınar, "Benim babamın Türk bayrağında kanı var. Hepimiz bu vatan için ölürüz. Ben İstiklal Marşı'nı öğrendim okuyorum. Şehit çocuğuyum ve içimde çok güzel bir his var" ifadelerini kullandı.



“Gözümün önünde babamı kurşunladılar”

Psikolojisinin bozuk olduğunu belirten Aydın Muştu'nun 17 yaşındaki kızı Yeter ise "Kapıyı kırarak içeri girdiler. Her camın önünde 2 terörist duruyordu. Ben babama karışmayın dedim. Gidin başkasından araç isteyin dedim. Daha sonra mutfağa gidip geldiğimde babamın karnına ateş ettiler. Sonra da kaçarken dönüp bu kez kafasına sıktılar. Gözümün önünde babama kurşun yağdırdılar. Ama çok gururluyum. Bu bayrağı hep dalgalandıracağız" dedi.



Öldürülen Aydın Muştu'nun güçlükle ayakta durabilen eşi Bergüzar Muştu ise "Vatan sağ olsun. Kötüler, hainler ölsün" diye konuştu.

Muştu için ikindi namazını müteakip cenaze töreni düzenleneceği ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katılacağı belirtildi.