Muradiye'de ortaokul öğrencileri gazete çıkarttı

Muradiye'de ortaokul öğrencileri gazete çıkarttı
Van'ın Muradiye ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, Türkiye Eğitim Gönüllüleri (TEGV) aracılığıyla "Renkli Kalemler Projesi" kapsamında gazete çıkardı.

Manşet haberinden fotoğrafına kadar TEGV Muradiye Öğrenim Birimi öğrencilerinin imzasını taşıyan Renkli Kalemler Gazetesinde, çevreden ekonomiye birçok konu yer alıyor. Konuyla ilgili bilgi veren TEGV Muradiye Birim Sorumlusu Buket Müjde, gazetenin 12 haftalık bir çalışmanın ardından tamamlandığını belirterek, “Van’da 11 yıldır sürdürdüğümüz ‘Okuyorum Oynuyorum’ programı kapsamında 2014 yılından bu yana ‘Renkli Kalemler Projesi’ni yürütüyoruz. Bu kapsamda birçok çalışmaya imza attık. Son olarak da üç ay önce öğrencilerimizle birlikte Renkli Kalemler Gazetesinin çalışmalarına başladık. Bu süreçte çocuklarımız, deneyimli gazetecilerin öncülüğünde analitik düşünme yetilerini daha üst noktaya taşıyarak, gazeteciliğe ilk adımlarını atmış oldular. Bu sayede çocuklar, okuma-yazma alışkanlıklarını geliştirirken aynı zamanda kendilerini daha iyi ifade edebilmeyi öğreniyorlar” dedi.

Projenin sonunda çocuklar mizanpajından fotoğraflarına, haber içeriğinden tasarımına kadar kendi ürettikleri ‘Renkli Kalemler’ isimli gazeteyi bastırarak ilçede dağıttılar.