Muradiye’de güvenlik korucuları yemin etti

Muradiye’de güvenlik korucuları yemin etti
Van'ın Muradiye ilçesinde yeni göreve alınan 122 güvenlik korucusu için yemin töreni düzenlendi.

- İlçe Jandarma Komutanlığında düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 122 güvenlik korucusu, silah başında Astsubay Çavuş Enes Güler eşliğinde yemin etti. Korucular adına Onur Aydoğan bir konuşma yaparken, Merkez Camii vaizi Faruk Demir de dua etti.

Ardından bir konuşma yapan Bölük Komutanı Binbaşı Murat Akyol; “Mübarek Ramazan ayında silah arkadaşlarımız olarak aramıza katılan ve namusları, canları ve şerefleri üzerine içecekleri ant ile kendilerini vatan topraklarına adayacak güvenlik korucularımızın yemin törenine iştirak ederek bizleri onurlandırdınız. Kutsal vatan topraklarının şerbet olduğu, dalgalanan ay yıldızlı bayrağımın gökyüzüne gelinlik olduğu aziz vatan uğruna canını seve seve vermiş olan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla ebediyete intikal etmiş olan tüm şehitlerimizin ruhlarının birer çiçek olarak coğrafyamızı yücelttiği, candan öte Türkiye’min bir ferdi olmanın tatlı gururunu her daim yaşamaktayız. Ayrıca 15 Temmuz 2016 karanlık gecesinde canlarını seve seve vermiş olan demokrasi şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz, ruhları şad mekânları cennet olsun” dedi.

Muradiye Kaymakamı Mehmet Fatih Çelikel ise, karşısında dimdik, eğitim almış, genç bir güvenlik korucusu ordusu gördüğünü söyledi. Güvenlik korucularının ettiği yemini gururla izlediğini belirten Kaymakam Mehmet Fatih Çelikel; “Bu uğurda mücadele yürüten, bu toprağa kanını döken, şehit olan bütün silah arkadaşlarımızı, 15 Temmuz şehitlerimizi, Çanakkale şehitlerimizi, Kurtuluş Savaşında bu topraklara hiç güzünü kırpmadan canlarını vermiş olan yüz binlerce şehitlerimizi saygıyla şükranla ve rahmetle anıyorum. Yaşadığımız bu güzel coğrafya üzerinde, birileri dışarıdan ve içeriden alçakça, haince olan emellerini maalesef sona erdirmiyor. Buna karşı her dönem bu mücadeleyi büyük bir kararlıkla millet olarak sürdürüyoruz. Devletimizin bütünlüğüne milletimizin birliğine, istiklaline ve istikbaline yönelik saldırılar bugün olduğu gibi dün de vardı, fakat dün nasıl o cevabı aldılarsa bugün de alıyorlar. Allah’ın izniyle bundan sonra da gerektiği şekilde almaya devam edecekler. Bizler de kanımızı, canımızı bu topraklara feda etmeye en ön saflarda hazır ve nazır vaziyetteyiz. Siz değerli güvenlik korucu kardeşlerim, bugün 122 kişi olarak yeminlerinizi edip, bu şerefli ve şanlı üniformayı üzerinize giyindiniz. Bunun kıymetini bilerek ve gereğini hakkıyla yerine getirerek, gözünüzü budaklardan sakınmayarak bayrağımız için, devletimiz için vazifeyi hakkıyla yerine getirerek hareket etmeliyiz. Hepimizin malumudur vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Bu topraklarda bayrağımızı, milletimizin birliğini ve bütünlüğünü, cumhuriyetimizin bekasını muhafaza etmek adına hiçbir şeyden hiçbir koşulda çekinmeyeceğiz, yılmayacağız, geri adım atmayacağız ve kararlı bir şekilde duruşumuzu gösterip mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

"BU TOPRAKLARDA HAİNLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Çelikel, güvenlik güçlerinin her konuda aslanlar gibi mücadelelerini sürdürdüğünü belirterek, “Sizler de artık bundan sonra bu mücadelenin birer ferdi olacaksınız. Bu vazifeyi yerine getirirken, bihakkın sonuna kadar ne gerekiyorsa üstünüze düşen onu yapacağınıza olan inancım tamdır. Rabbim vazifenizde görevinizde sizleri mahcup etmesin. İnşallah en ufak bir sıkıntı yaşamadan kararlılıkla sürdürmüş olduğumuz terörle mücadelemizde biraz önce ifade ettiğim gibi hiçbir isim fark etmiyor; FETÖ’sü DEAŞ’ı, PKK’sı, hangisi ise kahramanca mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu süreç içinde sizler kimi zaman gelecek ailenizden, çocuğunuzdan fedakârlık yapacaksınız. Eşinizden, dostunuzdan, çevrenizden ama baki olan devletimizin bekası için, milletimizin birliği ve beraberliği için 15 Temmuz’daki şehitlerimizin, Çanakkale’deki şehitlerimizin, Kato’daki şehitlerimizin kanı yerde kalmaması için üstümüze düşeni yapmaya hep beraber gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çelikel, referandum gecesi Açıkyol Mahallesi’nde PKK’lı teröristlerce pusu kurularak şehit edilen Adem Vanlı isimli güvenlik korucusu için dua ederek, “Adem Vanlı da bugün bizimle beraber burada olacaktı, ancak terör örgütünün en iyi bildiği alçakça- kalleşçe kurulan pusu sonucunda saldırıya uğrayarak şehit edilen korucumuzu da burada rahmetle anıyoruz, ruhu şad olsun. Allah görevinizi hayırlı uğurlu etsin inşallah” şeklinde konuştu.

Törene İlçe Emniyet Amiri Mustafa Eti, bazı kurum amirleri de katıldı.