Muradiye'de esnaflarla istişare toplantısı

Muradiye'de esnaflarla istişare toplantısı
MURADİYE Belediye'sine kayyum olarak atanan Kaymakam Mehmet Fatih Çelikel esnaflarla istişare toplantısı düzenledi.

Muradiye Belediye Başkanı Vekili Mehmet Fatih Çelikel, başkanlığında düzenlenen toplantıya çok sayıda esnaf katıldı. Esnaflar söz alarak, ilçenin karşı karşıya bulunduğu sorunları anlattı. Esnaflar, altyapı eksikliği, yol, su, çevre temizliği, park alanları ve imar konusunda gerekli olan çalışmaların bir an önce yapılmasını istediklerini belirterek "İlçemizi dünyaya tanıtan bir Şelalemiz var, ancak hiçbir tertip ve düzen yok. Temizlik, piknik yerleri, lavaboları kısacası bir turistik yer olmasına rağmen, gelen yerli ve yabancı turistlere karşı utanıyoruz." dedi.

KOSGEB'den hiçbir esnafın faydalanmadığını dile getiren ve SGK için bir şube beklentilerinin olduğunu da belirten esnaflar,"Kadastro için Erciş İlçesine gitmek zorunda kalıyoruz. Her vatandaşın Kadastro için Erciş'e gitme imkanı bulunmuyor. Kurumlar ihale yoluyla alınan ihtiyaçları başka ilçelerden alıyorlar. Muradiye esnafı olarak bu sıkıntıların giderilmesini istiyoruz." dedi.



Esnafların şikayetleri ve istekleri üzerine konuşan Belediye Başkan Vekili Mehmet Fatih Çelik ise sıkıntıları birlikte gidereceklerini söyledi. Çelik, "Devlet bir, millet bir, hep beraber bu işi yürüteceğiz. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Sizlerin belirtmiş olduğunuz sıkıntı ve sorunları çözmeye çalışacağız. Bu toplantılar da onun içindir." dedi.



Çelik, sıkıntıların hızlı bir şekilde giderilmesi için bir Danışma Kurumu Bürosu açacaklarını bu büroda gelen her vatandaşın sorunlarını kayda alarak çözme yollarına gidileceğini söyledi.