Muradiye'de 2 kişi çığ altında kalarak hayatını kaybetti

Muradiye'de 2 kişi çığ altında kalarak hayatını kaybetti
(DHA) - VAN'ın Muratiye İlçesi Yakıncak Mahallesi'nde ava çıkan 3 kişiden 2'si çığ altında kaldı. Çığ altında kalan 2 kişinin bulunması icin AFAD ve köylüler yoğun çalışma başlattı.

Olay, Muradiye İlçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Yakınca Mahallesi'nde meydana geldi. Ercan Akparan, Yakup Kaya ve bir akadaşları avlanmak üzere bu sabah evden çıktı. Dağlık alana doğru yaklaşık 5 kilometre uzaklaşan 3 kişinin üzerine bir anda çığ düştü ismi açıklanmayan bir kişi son anda kurtulurken, Ercan Akparan ve Yakup Kaya ise kar kütleleri altında kaldı. Arkadaşlarını yakınlarına haber vermesi üzerine köylüler olay yerinde arama çalışmalara başladı. AFAD ekiplerini de gelmesi ile birlikte aramalar devam ederken, Van'dan da 3 UMKE ekibi bölgeye gönderildi.



BİR KİŞİYE ÖLÜ ULAŞILDI

Muradiye İlçesi Yakıncak Mahallesi'nde çığ altında kalan Yakup Kaya'nın cesedine ulaşıldı. Kar kütleleri altından çıkartılan Kaya'nın cesedi, otopsi yapılmak üzere Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Ercan Akparan'ı arama çalışmaları ise sürüyor.



İKİNCİ AVCININ DA CESEDİNE ULAŞILDI

Muradiye İlçesi Yakıncak Mahallesi'nde çığ altında kalan Ercan Akparan'ında cansız bedeninede ulaşıldı. Kar kütleleri altından çıkartılan Akparan'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.