Muradiye Belediyesi’nden karla mücadele seferberliği

Muradiye Belediyesi’nden karla mücadele seferberliği
Muradiye Belediyesi, kar temizleme çalışmaları devam ediyor. İlçede yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilirken belediye ekipleri, yoğun kar yağışına rağmen ilçe merkezi ve Mahallerde karla temizleme çalışmalarını sürdürüyor.
Van’ın Muradiye ilçesinde Muradiye belediyesi, karla mücadele seferberliği başlattı. Van’da 1 haftadır devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Dün akşamdan beridir ilçede yağan kar yağışı 30 santimetreyi buldu. Yağan kar yağışı nedeniyle yollar kapanırken, Muradiye Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri kapanan yolları hemen açtı. İlçe Merkezinde toplanan kar kütleleri iş makineleri ile ilçe merkezi dışına taşınıyor.

Çarşı Merkezinde esnaflık yapan Nuri Yıldız isimli yurttaş belediye ile el ele olduğunu söylüyor ve şu sözlerle konuşmasına devam ediyor; “belediyemiz ile el ele vererek çarşı merkezini temizliyoruz, tüm Muradiye halkı bu konuda duyarlı olması lazım, belediyemiz 2 gündür gece gündüz demeden çalışıyor, kar yağışı yoğun bir şekilde devam ederken, belediyemizin iş makineleri yolları ve caddeleri tek tek temizliyor”

Öte yandan kardan dolayı yolda mahsur kalan araçlar, belediye ekipleri tarafından kurtarılıyor.