Genel Sekreter Yalçın Muradiye’de incelemelerde bulundu

Genel Sekreter Yalçın Muradiye’de incelemelerde bulundu
Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Muradiye’de yapımı devam eden mezbahana, hayvan pazarı, semt pazarı ve itfaiye merkezinde incelemelerde bulundu. 

Van ve ilçelerdeki yatırımlarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Van Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Muradiye ilçesine giden Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yaşar ve ilgili daire başkanları ilçede yapılan hayvan pazarı, semt pazarı, su deposu ve itfaiye merkezinde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Muradiye’de yapılan çalışmaları incelemek ve mevsim itibariyle biten hizmetleri denetlemek için ilçeye geldiklerini belirten Genel Sekreter Yalçın, "Muradiye ilçemiz çok güzel hizmete müsait şirin bir ilçe. Ama önceki dönemlerde ihmal edilmiş ve yapılması gereken hizmetlerde birikmiş. Biz ilçenin öncelikli olan işlerini yapmaya başladık. İlçe merkezi ve mahalle yollarıyla birlikte 61 kilometrelik asfaltlama çalışması yaptık. Yine bitme aşamasına gelen hayvan pazarı ve mezbahaneyi de en kısa zamanda hizmete açacağız. İlçemiz modern bir mezbahane ve hayvan pazarına kavuşacak" dedi.

Hafta içerisinde yeni su deposu inşaatının başlayacağını söyleyen Yalçın, "İlçenin en büyük sorunlarından biri de içme suyu sıkıntısı. Biz bu sıkıntıyı göz önünde bulundurarak halkımızın talepleri doğrultusunda yeni bir su deposu yapıyoruz. Bu deponun inşaatına önümüzdeki hafta başlayacak. Bu deponun bitmesiyle birlikte ilçede dört su deposu olacak. Bu depolarla Muradiye'nin su sıkıntısını çözmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Van Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi güçlenirken ilçeleri de aynı doğrultuda büyüttüklerini belirten Yalçın, "İlçeye dört aracın aynı anda çıkabileceği bir bina yapıyoruz. Bina bu yıl içerisinde hizmete girecek. Olası bir yangında, bir afette ilçenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından önümüzdeki hafta içerisinde yapılacak ihaleyle de ilçemize güzel araçlar tahsis edeceğiz. Şimdiden tüm yatırımlarımız halkımıza hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Muradiye ilçesinde uzun yıllar hiçbir hizmetin verilmediğini söyleyen Muradiye Kaymakamı Harun Yücel ise, "Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle yoğun bir çalışma temposuna girdik. Vatandaşlarımız çalışmalardan oldukça memnun. Biz de bu mutluluk ve azimle çalışmalarımızı devam ettireceğiz" dedi.