AK Parti Van İl Başkanı'ndan flaş Muradiye açıklaması

AK Parti Van İl Başkanı'ndan flaş Muradiye açıklaması
AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, PKK tarafından Muradiye ilçe başkanına yönelik düzenlenen saldırı kendilerini yıldırmayacağını söyledi.

AK Parti  Muradiye İlçe Başkanı İbrahim Vanlı, seçim çalışmaları için gittiği köy ziyaretlerinden döndüğü sıra teröristler tarafından uğradığı silahlı saldırıda yeğeni Adnan Vanlı hayatını kaybederken, akrabası olan  Ahmet Akdemir'de yaralanmıştı.

Olay sonrası bir açıklama yapan  AK Parti  Van İl Başkanı  Zahir Soğanda, bu gece saat 22: 00 sularında  Muradiye  AK Parti ilçe başkanı İbrahim Vanlı, referandum seçim çalışmaları yaptıktan sonra köye dönüşünde terör örgütü tarafından pusuya düşürülerek yaylım ateşine maruz kaldığını söyledi. Saldırıda kendisinin yara almadığını ifade eden Soğanda, "Yanında bulunan yeğeni Adnan Vanlı aldığı silah yarası sonucu şehit olmuştur. Yine akrabalarından akan  Ahmet Akdemir yaralanmıştır. Yarın referandum oylaması var. Terör örgütü ve yandaşları seçime kan bulaştırmıştır. Yarın  Türkiye önemli bir referandum gerçekleştirecektir. Demokratik bir havada barış içerisinde bir yarışın olması gerekmekteydi. Halkın iradesine, sağduyusuna, tercihine güvenmeyen terör örgütü ve yandaşları yine çözümü kan dökmekle bulmuştur. Halkın iradesinin fesada uğratmak istemiştir. İnanıyorum ki halkımız buna müsaade etmeyecektir. Terör örgütü açık bir şekilde kan dökerek tercihini hayırdan yana koymuştur. Halkımız yarın en büyük dersi evet demekle o guruha ders verecektir" dedi.

Avrupa ülkelerine seslenen Soğanda, "Özellikle  Avrupa ülkeleri, batılı ülkeler,  Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gibi bazı gruplar en basit bir olayda hemen devreye girerek  Türkiye'nin aleyhine raporlar tutarken, burada yapılmış olan bu saldırıyı ve buna benzer saldırıları dikkate almaması düşündürücüdür. Yine günlerdir basına yansıtmadığımız halde defalarca hayırcı gruplar tarafından teşkilatlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, ana kadememiz saldırıya uğramıştır. Ancak bunlar geçmişte de aynı şeyi yapmışlar. Bakmışlar ki bizi çalışmalarımızdan caydıramayacaklardır. Halkın iradesi yarın sandığa önemli bir şekilde evet diye yansıyacaktır. Birlik beraberlikten yana halk tercihini yapacaktır.

Bunlar bu sefer çareyi kanda buldular. Allahı'ın izniyle bunlar halkı, bizi yıldıramayacaktır. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Halkımızda yarın gerçek bir anlamda onlara dersini verecektir. Ben bütün halkımıza sağduyulu bir şekilde sandığa gitmesini ve teröre inat bu guruhlara inat sandık başına giderek tercihini demokrasiden, insan haklarından yana evetten yana kullanılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.