Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu 25. yaşını kutluyor

Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu 25. yaşını kutluyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü’nün katkılarıyla Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu, kuruluşunun 25. yılını “Markopaşa” müzikali ile kutlayacak.
 Türk tiyatrosunun komedi dalındaki en büyük ustalarından Nejat Uygur’un yıllarca başarı ile oynadığı “Markopaşa” oyununu günümüze yeniden uyarlayan Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu, 25. yıla özel gösterimleri ile İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na konuk olacak. Bir yıldır kapalı gişe oynayan müzikal, 18 Şubat Perşembe ve 19 Şubat Cuma günleri 20.00’de sahnelenecek. Geleneksel Türk Tiyatrosu’nda önemli bir yer teşkil eden müzikal, CRR’de tiyatroseverleri bir araya getirecek.

Franz Von Schönthan ve Gustav Kadelburg’un
kaleme aldığı ve Nejat Uygur tarafından Türkçeye ve Geleneksel Türk Tiyatrosu’na uyarlanan “Markopaşa” oyunu bugün ise eşiz bir müzikal olarak yeniden sergilenecek. Oyun, 15 farklı şarkı ve danslarla zenginleştirilerek tuluat ve modern tiyatronun harmanlandığı bir operet tadında izleyiciye sunulacak.

Müzikalde; Nejat Uygur’un oğulları Süheyl ve Behzat Uygur ile eşi Nejla Uygur’un yanı sıra Uğur Babürhan, Şahnaz Çakıralp, Kahraman Sivri, Leyla Yüngül, Ömer Yılmaz ve Burcu Afşin rol alacak.

Oyunun; dijital görsel tasarımları Nejat Uygur’un torunu Behzat Uygur, kostüm tasarımı Sadık Kızılağaç, besteleri Afife Jale ödülüne sahip Serpil Günseli, şarkı sözleri, dekor tasarımı ve yönetmenliği ise Uğur Babürhan’a aittir.

Seyirciler, lokum tadında bir komedi olan “Markopaşa” müzikalinin biletlerini Biletix ve CRR gişelerinden temin edebilecek.