Filmler Dünyamıza Renkleri Beyaz Perdede Kazandırdılar

Filmler Dünyamıza Renkleri Beyaz Perdede Kazandırdılar
Filmler 1800’lü yılların sonundan itibaren hayatımıza girmeye başladığından bu yana yüz yılı aşkın bir süre geçti.
Bu sayede daha önce oluşan görüntüleri zihnimizin tekrar görmesini sağlayabiliyoruz. Tarihi bir olay canlandırılırken oradaymış gibi hissediyoruz. Ya da kadim bir uygarlıkla ilgili fantastik bir macera esnasında kendimizi tam içinde hissedebiliyoruz. Sessiz sinemanın o eşsiz anlatımına rağmen günümüzdeki sesli sinema da oldukça başarılı yapımlara imza atıyor. çekmek başlı başına tam bir sanat olmuş durumda. Film izleyicisi de günden güne gelişen bu endüstrinin ürettiği eserlerde sürekli olarak daha iyiye doğru yürünmesine alışmış durumda. Bu da yapımcıları oldukça fazla zorlamakta. Artık ortaya çıkan yapımların bütçeleri de elde edilen gişeler de oldukça büyük rakamlarla ifade ediliyor. Bu ortaya çıkacak başarısız bir eser ise yapım şirketlerini yüz milyonlarca dolara varan zararlara götürebiliyor. Tabii başarılı işlerde elde edilen milyar dolarlık gişe hasılatlarını düşünerek yapımcılar bu riskleri göze alabiliyorlar.

Cadılar Dünyaya Hakim Olmak İstiyorlar

2015 yılı ABD yapımı olan ve bu yıla damgasını vuracak filmlerden biri cadılar ve insanların bitmek tükenmek bilmeyen savaşını anlatıyor. Yapımcılığını Bernie Goldmann ve Mark Canton’un üstlendiği eserin, yönetmenliğini ise 2005 yılında vizyona giren Sahara ve 2010 yılında beyaz perde ile buluşan Salgın adlı eserlerin de yönetmeni olan Breck Eisner yapıyor. Senaryosu Cory Goodma, Burk Sharpless ve Matt Sazama tarafından oluşturulan yapımın başrolünde ise aksiyon ve fantastik aksiyon filmlerinin ünlü aktörü Vin Diesel rol alıyor. Ona bu yapımda Rose Leslie, Elijah Wood, Michael Caine ve Dawn Olivieri gibi oyuncular eşlik ediyor.

Bu yılın beklenen yapımlarından olan diğinizde cadıların insanlığı kontrol altına alıp karanlık günlere götürme planlarına şahit olacaksınız. Günümüzde her ne kadar cadılar yokmuş gibi düşünsek de aslında onlar hala içimizde yaşamaktalar. Sadece kendilerini gizleyerek faaliyetlerine devam ediyorlar. Black Death adı verilen gizli bir cadı cemaati tekrar güçlenip tüm dünyaya egemen olmak için çalışmalara başlamıştır. Onları ise ancak ölümsüz bir cadı avcısı durdurabilir.