'Beddua olsa Gülen rolünü oynamazdım'

'Beddua olsa Gülen rolünü oynamazdım'
'Beddua olsa Gülen rolünü oynamazdım'!K..O.Z adlı film için geri sayım devam ederken film daha gösterime girmeden heyecan yarattı ve merakla bekleniyor.Devlet içinde devlet kurma hayallerinin deşifre edildiği K.O.Z için geri sayım başladı.
film Fetullah Gülen’i Kainat İmamı Mehdi Efendi’ olarak beyaz perdeye yansıtıyor.

Filmde Fetullah Gülen’i canlandıran Şehir Tiyatroları sanatçısı İskender Bağcılar rolüne nasıl hazırlandığını anlattı:

''Gülen’i bu proje olmadan önce de televizyonlardan takip ediyordum. Ben gündemdeki herkesi tiyatrocu gözüyle izliyorum zaten. Böyle bir teklif gelince Gülen’in vaaz videolarını dikkatli izledim''

GÜLEN’İN BEDEN DİLİNDEN FAYDALANDIM

Gülen’i oynamanın riskli olduğunu ifade eden Bağcılar, ''Ben oyuncuyum bana verilen ne olursa onu oynarım. Hocayı da oynarım papazı da'' dedi. Rolüne hazırlanırken Gülen’in beden dilinden faydalandığını aktaran Bağcılar şunları öyledi “Fetullah Gülen’i en belirgin beden dili konuşurken ellerini kullanması. Rolümü oynarken bende bu beden dilini kullandım. Ayrıca Gülen’in bir diğer özelliği de beyaz bir medil kullanması. Ağlarken gözlerini o beyaz mendille siliyor. Bunları filme yansıttım”

BEDDUA SAHNESİ YOK

Fetullah Gülen’in bedduasının filmde yer almadığını söyleyen Bağcılar, Gülen’in beddua ettiği videouyu izlemediğini belirtti. Bağcılar ''Himmet sahnemiz var. Birde herşeyin bittiği anda öfkelenip fenalaştığı bir sahne var. O sahnelerde Gülen’in kişiliğini ortaya koyuyor. Beddua sahnesine yer vermedik. Eğer olsaydı da ben oynamak istemezdim. Çünkü bedduayı sevmiyorum'' diye konuştu.

PARALEL YAPIYLA AYRILAN YOLLAR

İstihbarat Müsteşarı’na düzenlenen, komplo, Kainat İmamı Mehdi Efendi’nin kurduğu sistemle ülkede yaşatmayı planladığı ayaklanmalar anlatan Kod Adı K.O.Z filmi biri emniyet mensubu, diğeri gazeteci olan iki kardeşin paralel yapı sebebiyle ayrılan yollarını anlatıyor. Siyasi gerilim türündeki yapım, dev bütçesi ve aksiyon dolu sahneleriyle de sinemaseverleri beyaz perdeye kilitleyecek ve Türkiye’de yaşanılan siyasi ayaklanmaların arkasındaki kirli elleri gün ışığına çıkaracak.

haber7.com