2. Bestami Yazgan Şiir Yarışması ön eleme sonuçları belli oldu

2. Bestami Yazgan Şiir Yarışması ön eleme sonuçları belli oldu
İhlas Koleji, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Nar Yayınları işbirliği ile düzenlenen “2. Bestami Yazgan Şiir Yarışması”nın ön eleme sonuçları belli oldu.
Bu sene İstanbul genelindeki lise öğrencilerine yönelik “İstanbul” temasıyla düzenlenen yarışmaya katılan eserler, İhlas Kolejinin Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden oluşan değerlendirme komisyonunca ön elemeye tabi tutuldu ve ilk 10 eser belli oldu. Genç kuşak şairler kazandırmak amacıyla düzenlenen ve yoğun ilgi gösterilen yarışmada Türk şiirinin usta isimleri Yavuz Bülent Bakiler, Özcan Ünlü, Furkan Çalışkan, Bahtiyar Aslan ve Adem Turan’dan oluşan yarışma jürisi, ön elemeden geçen eserleri tekrar değerlendirerek ilk 3 eseri belirleyecek.

ÖDÜL TÖRENİ 4 MAYIS’TA


Dereceye giren şiirlerin duyurulması ve ödül töreni için 4 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’te İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu’nda bir organizasyon düzenlenecek. Organizasyon öncesinde Bestami Yazgan ve ilk 10 şiirin sahibi şiir atölyesinde beraber çalışacaklar. Ön eleme neticesinde ilk 10’a giren eser sahipleri ise şu şekilde; Aleyna Servet - Sokakları Konuşan Şehir (Beykoz Celal Aras Anadolu Lisesi), Alp Kağan Cavlı - Güneş İstanbul’u Seyrediyor (Kabataş Erkek Anadolu Lisesi), Dilan Yalçın - Saat Sekiz Buçuğu Biraz Geçiyor (Kartal Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), Ebrar Özata - İstanbul (Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi), Elif Nur Ünlü - İstanbul Olmuşsun (Bahçelievler Anadolu Lisesi), Emirhan Aşkan - İstanbul Sokakları (Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), Fatma Karaburun - Hepsi Mavi (Pendik Velibaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), İzel Algül - Sana Geldim İstanbul (Eyüp İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), Merve Bayar - Beldelerde Bir Yalnızlık (Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), Mustafa Yasir Demirkol - Sen İstanbul’sun (Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi).