Üvercinka Tiyatro Festivali Sona Erdi

Üvercinka Tiyatro Festivali Sona Erdi
2. Üvercinka Tiyatro Festivali bir birinden güzel oyunların ardından ‘Halktan Biri’ adlı oyunlu son buldu.

 İpekyolu Belediyesi ana sponsorluğun da düzenlenen festivalin kapanışın da oyuncu Levent Ürgen, katkılardan dolayı İpekyolu Belediye Eş Başkanı Şehsade Kurt’a resim tablosu taktim etti.

Van’da 10-19 Mayıs tarihleri arasından İpekyolu Belediyesi ana sponsorluğun da Van Devlet Tiyatro salonunda düzenlenen 2. Üvercinka Tiyatro Festivali ‘Halktan Biri’ oyunu ile perde indirdi.

Etkinlik boyunca Kürtçe, Farsça ve Türkçe oyunların sahnelendiği festival kapsamında resim sergisi, müzik dinletisi ve atölye çalışmaları yapıldı.

Festivalin kapanışında yönetmenliğinin Bahtiyar Engin, yaptığı ‘Halktan Biri’ oyunu oynandı. Oyunda oyunculuk performansları ile göz dolduran Levent Ürgen ve Galip Erdal büyük beğeni topladı. Oyunu İpekyolu Belediye Eş Başkanı Şehsade Kurt, Van Baro Başkanı Zülküf Uçar, Van Hakkari Tabip Odası Başkanı Özgür Deniz Değer ve çok sayıda davetli izledi.

Oyundan sonra festivale katkıda bulunan sponsorlara Ressam Necat Karakaya’nın çizmiş olduğu tablolar taktim edildi. . İpekyolu Belediyesi ana sponsorluğun da düzenlenen festivalin kapanışın da oyuncu Levent Ürgen, katkılardan dolayı İpekyolu Belediye Eş Başkanı Şehsade Kurt’a resim tablosu taktim etti.

Öte yandan yönetmeni Bahatiyar Engin oyun öncesinde İpekyolu Belediye Eş Başkanlarını Azim Yacan ve Şehsade Kurt’u makamında ziyaret etti. Eş Başkanlar Kurt ve Yacan, Engin’e Selahattin Demirtaş’ın Seher ve Devran kitabını ile Urartu simgelerinden olan seramik tablo hediye edildi. 

Etkinlik sonrası hatıra fotoğraf çekildi.