Türk Sağlık Sen’den Mehmetçiğe destek

Türk Sağlık Sen’den Mehmetçiğe destek
 Türk Sağlık Sen Van Şubesi başkan ve üyeleri, gönüllü olarak Afrin'deki operasyona katılmak için dilekçe verdi. 

İpekyolu Askerlik Şubesi Başkanlığı önünde bir araya gelen Türk Sağlık Sen Van Şubesi Başkanı Suat Sayıcı ve sendika üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin her zaman yanında olduklarını ve gerek duyulduğu takdirde gönüllü olarak göreve hazır olduklarını belirtti. İlk olarak burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan sendika üyeleri ellerindeki Türk bayrakları ile Mehmetçiğe destek verdi. Burada sendika adına konuşan Türk Sağlık Sen Van Şubesi Başkanı Suat Sayıcı, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, içerde ve dışarıda hain terörün, milli birliği yıkmaya, vatanı bölmeye çalıştığını söyledi. Türk Sağlık-Sen olarak her zaman Türk ordusunun yanında olduğunu vurgulayan Sayıcı, “Haklı ve meşru bu operasyona destek vermek Türk milletinin her ferdinin bugün üzerine düşen bir görevdir. Türkiye teröristlere operasyon yapınca akıllarına barış gelen vatan hainlerine karşı bu bizim en açık bir cevabımız olacaktır. Bu kapsamda Türk Eğitim-Sen’liler olarak ruhumuzla ve dualarımızla Mehmetçiğin yanında olduğumuz gibi bedenimizle ve bize verilecek görevle Afrin’e gitmeye hazırız” dedi.

AB ve ABD’ye seslenen Sayıcı, “Türk’üyle, Kürt’üyle burada birlik ve beraberliğimizi hiçbir gücün bozamayacağını ve aramıza nifak sokamayacağını görecekler. Bugün askerlik şubemize de bu konuda müracaatımızı yapacağız. Takdir Türk Devlerinin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinindir. Buradaki başvuru bir samimi duruştur, yüreklerdeki ateşin dilekçeye dökülmüş halidir. Biz buradayız ve göreve hazırız” şeklinde konuştu.

Türk Sağlık-Sen üyesi Hemşire Derya Kırmızıkaya ise, “Ülkemize her konuda destekçiyiz. Vakti zamanında nasıl Nene Hatunlarımız üzerine düşeni yapmış, gereği gibi savaşmış, elinden geleni yapmışsa bizde bu gün kadın erkek ayırımına girmeden üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Askerimize, polisimize, devletimize gönüllü olarak destek olmaya hazırız” dedi.

Basın açıklamalarının ardından başkan ve üyeler ellerindeki dilekçeleri İpekyolu Askerlik Şubesi Başkanlığına teslim ettiler.