Seyyar satıcılara karşı İpekyolu Belediyesi kararlı!

Seyyar satıcılara karşı İpekyolu Belediyesi kararlı!
Ramazan ayının başlaması ile birlikte kent merkezinde artan seyyar satıcıların karşı daha kararlı ve çözüm getirecek sonuçlar için İpekyolu Belediye Eş Başkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan zabıta ekipleriyle toplantı düzenledi.

 Ramazan öncesi İpekyolu Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi ortaklaşa bir dizi önlemler alarak, seyyar satıcıların önüne geçmeye çalışmıştı. Ramazan ayının ilk akşamın da İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları Azim Yacan, Şehsade Kurt, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Bedia Özgökçe ve Mustafa Avcı birlikte zabıta ekiplerine eşlik ederek denetim yapmıştı.

Denetim sırasında yapılan gözlemler ve ortaya çıkan bazı eksiklikler üzerine İpekyolu Belediye Eş Başkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan zabıta ekipleriyle toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantı da zabıta ekiplerinin mübarek ramazan ayını kutlayarak söze başlayan Eşbaşkan Kurt, “Özellikle bu ayda zabıta arkadaşlarımız çalışmalarını hassasiyetle sürdürmelidir.  Dün gece birlikte sokaklara çıkıp birçok noktada denetim yaptık. Bu konuda çok zorlandığınızı biliyoruz.  Ama sizler kesinlikle hiçbir taviz vermeden zabıta görevinizi titizlikle yerine getirmelisiniz. Bu belediye, değerli halkımızın bin bir emekle teslim ettiği bir kurumdur. Bunun değerini ve önemini bilerek hareket etmeliyiz.” dedi.

 Eş Başkan Azim Yacan ise zabıta bu kentin yüzü olduğunu belirterek, “İnsanlar bizi görmeden önce sizleri görüyor. Sizin duruşunuz, üslubunuz, yaklaşımınız, giyiminiz, tarzınız, görevinizdeki disiplininiz, kararlılığınız bu belediyenin bir yansımasıdır. Eğer halk kaldırımlarda rahat yürüyemiyorsa sizin işinize olan disiplin ve sorumluluğunuzu gösteriyor. Biz bir milyonluk bir kentte yaşıyoruz. Nüfusumuz resmi olarak 312 bin ancak gün içerisinde bu sayı ikiye katlanıyor. Bütün kentin, ilçelerin, köylerin yolunun geçtiği bir güzergahta görev yapmanın ciddiyetinin farkına varmamız gerekiyor. Bu anlamda herkes işini olması gerektiği gibi yapmalıdır.” Dedi