Öztürk Resim Sergisi ve Mezuniyet törenine katıldı

Öztürk Resim Sergisi ve Mezuniyet törenine katıldı
Kültür ve sanat alanındaki çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren İpekyolu Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi bahçesinde resim sergisi açtı.

- Kültür ve sanat alanındaki çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren İpekyolu Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi   bahçesinde resim sergisi açtı. Açılışa İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Eğitim Birsen Van Şube Başkanı Osman Ayşin,  Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Müdürü Fesih Atlı Okul öğretmenleri ve davetliler katıldı. Öğrencilerin yıl boyunca hazırladığı yağlı boya, akrilik, ebru ve kara kalem  çalışmalarından oluşan yaklaşık 150 eser sanatseverlerin ilgisine sunuldu. Sergide ayrıca geçtiğimiz günlerde Van’a gelen  Haydar Ekinek ve 50 Ressamın yaptıkları resimlerde yer aldı. İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Öztürk, sergideki resimleri tek tek gezerek öğrencilerden işledikleri resim teması hakkında bilgiler aldı. Öğrencilerle yakından ilgilenen ve resim yapan gençlerle hatıra fotoğrafları çektiren Başkan Vekili daha sonra okulun mezuniyet programına katıldı.

Mezuniyet programında okunan şiir ve söylenen şarkıların ardından konuşmalara geçildi.

Okul Müdürü Fesih Atl konuşmasında, “Bu yıl 224 öğrenci mezun ettik. Öğrenciler okulun adına yakışır bir performans sergilediler. Bu  başarılarından dolayı mezun olan bütün öğrencileri tebrik ediyorum. Yeni  hayatlarında başarılarının devamını diliyorum”. Dedi. Daha sonra kürsüye davet edilen İpekyolu Kaymakamı ve Başkan Vekili Cemil  Öztürk’te bir konuşma yaptı. Öztürk konuşmasında, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğuna değinerek şunları söyledi. “ Necip Fazıl Kısakürek Lisesini göstermiş olduğu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Gerçekten de Okulumuz ismine yakışır bir şekilde güzel başarılara imza atmış. Daha önceki gezdiğim liselerde omuzlarıma büyük bir yük bindiğini fark ediyordum. Fakat burada omuzlarımda ki yükün hafiflediğini gördüm. Bu başarıda emeği olan arkadaşları kutluyorum. Lise  yılları öğrencilikte  samimi arkadaşlıkların başladığı yıllardır. Bu süreçte güzel dostluklar kurulur. Günde 8-10 saat ders çalışarak üniversite sınavlarında başarılı olabilirsiniz. Belki çok iyi bir meslek sahibi de olabilirsiniz. Ama bunlardan çok daha önemli olan, vatana millete faydalı bireyler olmanızdır. Ben tekrar burada dereceye giren öğrencilerimizi kutluyorum. Üniversite hayatlarında sağlık sıhhat ve başarılarının devamını diliyorum”. Dedi.