Öğrenciler başkanını seçti

Öğrenciler başkanını seçti
Van’da yapılan seçimle il öğrenci meclis başkanlığına Erciş Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Nilay Çiftçi seçildi.
İpekyolu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün salonunda gerçekleşen seçim, Van İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt Şahin’in konuşmaları ile başladı. İl Uzun süredir öğrenci meclis başkanlığı seçimlerinin yapıldığını ifade eden Şahin, demokrasi açısından bunun önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Özellikle 15 Temmuz’dan sonra demokrasinin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını dile getiren Şahin, öğrencilere demokrasi ve temsiliyet bilincinin aşılanmasının gerek gelecek için gerekse öğrencilerde özgüven oluşturması yönünde önemine değindi.

15 adayın başkanlık için yarıştığı seçim, oluşturulan divan kurulunun ardından başkan adaylarının konuşmalarıyla devam etti. Yapılan konuşmaların ardından delegelerin kullandığı oylar sonucunda Erciş Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Nilay Çiftçi, Van’ı mecliste temsil etmeye hak kazandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde Van’ı temsil etmeye hak kazanan Nilay Çiftçi, Van’ı en iyi şekilde temsil edeceğini belirterek, kendisine olan güveni boşa çıkarmayacağını söyledi.