Kültür Sokağı hizmete açıldı

Kültür Sokağı hizmete açıldı
Van’ın İpekyolu Belediyesi, ‘Butik Sokak’ projesi kapsamında ‘Kültür Sokağı’nı hizmete açtı. 

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan Vali Murat Zorluoğlu, daha önce köhne bir sokak görünümünde olan Kültür Sokağı’nın butik sokak çalışmaları sonucu canlı ve vatandaşların dinlenebileceği, zaman geçirebileceği bir yer haline getirildiğine belirterek, "Bizler valiler, kaymakamlar, başkan vekilleri olarak bu şehrin artık terör, bomba ve ölümlerle gündeme gelmesini istemiyoruz. Bu şehrin; kültür, turizm, sanat, müzik ile gündeme gelmesini istiyor ve bu kapsamda da çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Hizmete açılan sokağın Van için önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Zorluoğlu, "2018 yılında Büyükşehir Belediyesi olarak caddelerimizi güzelleştirmek, dönüştürmek yolunda önemli aşamalar kaydedeceğiz. İnşallah Van'ı daha da güzelleştirecek, tüm kesimlerin hizmetine açacağız. Bu sokak ilimize çok yakışacak, şimdiden bunu çok iyi görüyoruz. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ise, butik sokak çalışmalarından ikincisi olan Kültür Sokağı’nı açtıklarını dile getirerek, “Belediye olarak halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak kabul eden, ilçemizde yaşayan yüz binlerce vatandaşımıza daha iyi hizmet vermek için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda da İpekyolu'muza iyi gelecek projelerimizle çalışmaları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz" dedi.

4 ay önce sokağın geçilmez bir sokak olduğunu dile getiren Öztürk, "4 ay önce buraya geldiğimde 4 kafe vardı. Sokağa girme konusunda insanların burada çekincesi vardı. Buradaki 4 cafe sahibi ile görüştük ve çalışmalara başladık. Projemizin maliyeti çok yüksek değil, ancak ufak dokunuşlar ile kimsenin girmeye korktuğu sokağı, insanların ziyaret ettiği ve zaman geçireceği bir hale getirdik" diye konuştu. 

Butik sokak çalışmalarının 2018 yılında da devam edeceğini ifade eden Öztürk, Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Dua eşliğinde sokağın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol, sokaktaki cafeleri tek tek gezerek işletme sahiplerine hayırlı kazançlar diledi.

Programa; Vali Yardımcısı Sinan Aslan, Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, Başsavcı İbrahim Keskin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.