KESK Eş Genel Başkanı İpekyolu Belediye Eş Başkanlarını Ziyaret Etti

KESK Eş Genel Başkanı İpekyolu Belediye Eş Başkanlarını Ziyaret Etti
İpekyolu Belediye Eş Başkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan’ın göreve başlaması ile beraber, tebrik ziyaretleri sürüyor.

Türkiye Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı MehmetBozgeyik, EĞİTİM-SEN Genel Hukuk Sekreteri Varol Öztorun, TÜM-BEL-SEN Genel Sekreteri Yılmaz Yıldrımcı, BES Genel Sekreteri Aziz Özkan ve Van KESK Şubeler Platformu üyeleri, Eş Başkanlar Yacan ve Kurt’u tebrik ederek başarılar dilediler. 

‘Hukuksuz Bir Uygulama’

KESK Eş Genel Başkanı Bozgeyik, ziyaret sırasında Edremit, Çaldıran ve Tuşba eş belediye başkanlarına KHK gerekçesi ile mazbata verilmemesini kınadıklarını belirterek, bunun hukuksuz bir uygulama olduğunu kaydetti.

‘Avrupa dan Çağrı Yapıldı’

Bozgeyik konuşmasının devamında aynı konuya dikkat çekerek, “En son Avrupa Konseyi Başkanının YSK Başkanına yazdığı mektupta, seçme seçilme hakkının gaspı anlamına geldiğini ifade ederek, bu hukuksuzluğun biran önce giderilmesi yönünde uyarıları olmuştur” dedi. 

‘HDP Belediyelerinin Başarı Kazanacağına İnanıyoruz’

Yeni seçilen Eş başkanlara başarı dileklerinde bulunan Bozgeyin son olarak, HDP Belediyelerinin, demokratik toplumcu, ekolojik ve kadın özgürlükçü yerel yönetim anlayışına dayanan başkanlık sisteminin başarı kazanacağına inandığını ifade etti. 

‘Seçme ve Seçilme Hakkı Ayaklar Altına Alınmıştır’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İpekyolu Belediye Eş Başkanı Azim Yacan temel insan haklarından olan seçme ve seçilme hakkının bu süreçte büyük bir darbe aldığını dile getirerek, “Aslında çoktan görev başına gelip çalışmalarımıza başlamamız gerekirdi. Ne yazık ki 17 gün sonra mazbatamızı alabildik. Bu yaşanan hukuksuzluğun sadece bir parçasıdır. Türkiye de darbe dönemleri ve OHAL dönemlerinde her zaman siyasi krizler vardı. Ancak hiçbir dönemde hukuk ve seçme seçilme hakkı bu kadar ayaklar altına alınmamıştır” diye konuştu.

‘Halk Gereken Cevabı Vermiştir’

Yaşanan bütün hukuksuzluklara rağmen sandıkta halkın gereken cevabı verdiğini kaydeden Yacan, “Sandıktan adalet özlemi ve  özgürlük özlemi çıkmıştır. Siyasal iktidarın da artık bunu iyi görmesi ve değerlendirmesi gerekiyor” değerlendirmesi yaptı. 

‘Bu Duvarlar Onların Korku Duvarlarıdır’

İpekyolu Eşbakanı Şehzade Kurt ise kamuda yaşanan ihraçlara dikkat çekerek, “Malasef tamamen emek alanını gasp eden işkâl eden bir saldırı ve onun zihniyeti ile karşı karşıyayız. Aynı zamanda ülke halkları olarak da böyle bir saldırı ile karşı karşıya bulunuyoruz.  İnsanlık dışı bu uygulamalar bir yere kadardır.  Bu gün buradaki tabloda gösteriyor ki, İpekyolu Belediyemize kayyum atandığı gün, bu halk kararını vermişti. Dışarda gördüğünüz duvarlar aynı zamanda onların korku duvarlarıdır. İşgalci güçlerin, işgalci zihniyetlerin, duvarlarını bu gün halkımız iradesi ile yıkmıştır” şeklinde konuştu.

‘Dünyanın Hiçbir Yerinde Yaşanmamıştır’

Yaşanan mazbata krizine de değinen Eş Başkan Kurt, bu durumun dünyada benzerinin olmadığını ifade etti. Kurt sözlerini şöyle sonlandırdı. “Bu yerel seçimlerde yaşanan mazbata krizi ne ülkemiz demokrasi tarihinde nede dünyada başkaca bir eşi ve benzeri yoktur. Kayyumların atanması hukuka vurulan birinci darbeydi. Yaşanan bu mazbata krizi ise hukuka vurulmuş ikinci darbeydi.”