“Kahvaltıcılar Sokağı” yeni çehresiyle hizmete girmek için artık gün sayıyor

“Kahvaltıcılar Sokağı” yeni çehresiyle hizmete girmek için artık gün sayıyor
İpekyolu Belediyesi’nin butik sokaklar projesinin önemli bir halkası olan “Kahvaltıcılar Sokağı” yeni çehresiyle hizmete girmek için artık gün sayıyor.

Van'ın tanıtımında ayrı bir yeri olan “Van Kahvaltısı” nın daha da bilinir ve ulaşılabilir olması amacıyla hayata geçirilen proje çerçevesinde kahvaltıcılar sokağı bir çok yenilikle tanışıyor. Proje çerçevesinde, konsept olarak yöresel bir tarz kullanılan sokakta, begonit küp taş döşemesi, ahşap obje giydirmelerinin yanı sıra peyzaj düzenlemeleri ve açılır kapanır tente sistemleri bulunmakta.

Yaklaşık 1 hafta içerisinde bitirilmesi planlanan “Kahvaltıcılar Sokağı” ndaki çalışmaları yerinde inceleyen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Van Kahvaltısı’nın ilimizin tanıtımında çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, sokaktaki yenileme çalışmalarının ardından ilginin daha da artacağını, gerek Van’lıların gerekse misafirlerin rahatlıkla gelebilecekleri çok alternatifli bir sokak olacağını vurguladı. İncelemeler sırasında esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Öztürk, Kahvaltıcılar Sokağı’nın yenilenme projesi hakkında görüş ve önerileri dinledi. Sokakta bulunan esnaflar da duydukları memnuniyeti dile getirirlerken, projenin bölgeye yeni bir hareket ve soluk getireceğini söylediler. bulunan esnaflar da duydukları memnuniyeti dile getirirlerken, projenin bölgeye yeni bir hareket ve soluk getireceğini söylediler.