İpekyolu’ndan çevre ve temizlik bilinci çalışması

İpekyolu’ndan çevre ve temizlik bilinci çalışması
İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte yeşil alanlar, Van Gölü çevresi ve diğer piknik alanlarında çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla vatandaşlara çöp poşeti dağıttı. Vatandaşlarla samimi diyaloglar kuran ve çevre bilincinin oluşması adına kısa bilgiler paylaşan ekiplere, vatandaşların da olumlu yaklaşımı güzel görüntülere sahne oldu.

- Bu kapsamda, Kültür Parkı, Fahrettin İnan Parkı ve Sarmaç Köyü Said-i Nursi Türbesinde eğitim ekibimiz tarafından  piknik yapanlara ziyaretler yapıldı. Ziyarette Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü'nün temizliği konusunda bilgi verildi. Bunun yanında piknikçilere çöp poşetleri dağıtılarak mesire yeri ve piknik alanlarımızın temiz tutulması konusunda farkındalık oluşturuldu.

Vatandaşlarla samimi ve bilgilendirici sohbetlerin yapıldığı çalışmada, halkımızın çevre kirliliği konusunda duyarlılığının yüksek olduğu görüldü. Çöp poşetlerini alan piknikçiler çöplerini çöp poşetlerine koyarak belediye tarafından belirlenen noktalara toplayacaklarını ve böyle bir çalışmadan dolayı çok memnun olduklarını ifade ettiler. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilerleyen günlerde de Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk’ün talimatları doğrultusunda bu çalışmalara devam edileceğini ifade etti.