İpekyolu'ndan Belediye Personeline İşaret Dili Kursu

İpekyolu'ndan Belediye Personeline İşaret Dili Kursu
Yakın zamanda açılışı yapılacak olan Engelsiz Yaşam Akademisi engelli vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için İpekyolu Belediyesi, personeline “İşaret Dili Eğitimi” vermeye başladı.

- Proje kapsamında, Engelli vatandaşlar ve ailelerine hizmet edecek Engelli Yaşam Akademisi personeline, işitme ya da konuşma engelli vatandaşlarla daha rahat iletişim kurmaları için işaret dili eğitimi verildi.

İşaret dili eğitimi Engelsiz Yaşam Akademisi personelinden sonra tüm belediye personeline verilecek. İşaret dili öğrenen personeller sayesinde, işitme ve konuşma engelli bulunan vatandaşlara daha kaliteli ve etkin hizmet sunulacak. Engelsiz Yaşam Akademisi’nde özel yetenekli bireylerin eğitim alacağı merkez 250 kişilik kapasite ile hizmet verecek. 25 bölümden oluşan Engelsiz Yaşam Akademisinde, spor salonu, konferans salonu, gündüz bakım evi (5-6 yaş) resim atölyesi, eğlence odası, ahşap yapma atölyesi, el becerisi atölyesi, sabun üretim atölyesi, kokulu taş üretim atölyesi, güzellik ve saç bakım merkezi, kütüphane ve okuma salonu, temel bilgisayar eğitimi, Türk halk oyunları kursu, tiyatro kursu, müzik kursu, genel eğitim sınıfı, danışmanlık ve aile eğitim merkezi, bireysel eğitim sınıfı, VİP toplantı salonu, veli bekleme odası, sergi alanı, mescit, hobi bahçesi, engelsiz oyun alanı var.