İpekyolu'nda yıkım başladı!

İpekyolu'nda yıkım başladı!
İpekyolu İlçesinde görüntü kirliliğine neden olan, bakımsız, yıkılma ve çökme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan, bulunduğu çevrede tehlike saçan metruk binalar yıkılıyor.

 

- İpekyolu Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, metruk halde bulunan yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. 2011 yılında meydana gelen Van depreminden sonra ağır hasar alan ve sahipleri tarafından herhangi bir çalışma için girişimde bulunulmayan metruk yapıların yıkılma, çökme tehlikesi ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için İlçe sınırları içerisinde bulunan bu yapılar tek tek tespit edilerek, yıkım çalışmalarına başlandı. Özellikle vatandaşlardan gelen şikâyetler sonrası, şikâyet mahallinde yapılan tespitler neticesinde 28 adet metruk yapı tespit edildi. Bu bağlamda yasal prosedürler hızla halledilerek yıkım çalışmalarına devam edilecek.

Konu ile alakalı açıklama yapan İpekyolu Belediyesi Başkan Vekili Sayın Cemil Öztürk, Bu tür yapıların şehrin estetik görünümüne yakışmadığını, tehlike arz ettiğini ifade ederek en kısa zamanda yıkım çalışmalarının bitirileceğini dile getirdi.