İpekyolu sadece kente değil, gönüllere de yatırım yapıyor

İpekyolu sadece kente değil, gönüllere de yatırım yapıyor
İpekyolu Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, son dönemki çalışmaları değerlendirdiği toplantıda en çok insanlarla buluştuğu, insanların sorunları dinlediği buluşmalara kıymet verdiğini söyledi.

İpekyolu Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, son dönemki çalışmaları değerlendirdiği toplantıda en çok insanlarla buluştuğu, insanların sorunları dinlediği buluşmalara kıymet verdiğini söyledi. Birçok hizmetin, yatırımın yapıldığı İpekyolu’nda gitmedik mahalle, sokak bırakmayan Aslan, beraberinde alt yapıdan üst yapıya yetkili tüm kurum ve kuruluşlarla gittiği buluşmalarda halktan da olumlu geri dönüşler aldığını söylerken, kendisi için de yaptığı en önemli işlerden birisinin bu olduğunu söyledi.

Van’ın en büyük ve en kalabalık ilçesi olan İpekyolu ilçesinde son birkaç yıldır hummalı bir çalışma yürütülüyor. Geçtiğimiz kayyum döneminde kentte değişim fitilini ateşleyen İpekyolu Belediyesi, bu dönem de başkan vekili Sinan Aslan ve yönetimi ile birlikte değişim atağını aralıksız sürdürüyor. Kentin görünümü değiştirip kentte birçok yeni yatırımın öncüsü olan İpekyolu, son dönemlerde de yeni açtığı sokaklar, parklar ile birlikte kentin fiziki yapısını değiştiren yenilemeleri ile adından söz ettiriyor. Daha önce sadece belli başlı caddeleri ile öne çıkan, geriye kalanları yıkık dökük duran kentin cadde ve sokaklarına prestij katıp İpekyolu Belediyesi, bununla birlikte sosyal belediyecilik gibi alanlarda da çalışmalarını sürdürürken başkan vekili Aslan ve ekibi gazetecilerle buluştu. İpekyolu Belediyesi ile ilgili eleştirileri, soruları ve önerileri dinleyen Aslan, toplantıda bazı konulara ve çalışmalara değerlendirirken İpekyolu’nun yaptığı çalışmalar arasında en çok sorunları yerinde görmek için yaptıkları ziyaretlerin, insanların elini sıktıkları buluşmalar olduğunun altını çizdi. İpekyolu’nda sezon sonuna yaklaşırken ara verilecek çalışmaların gelecek dönem hız kesmeden devam edeceğini söyleyen Aslan, hizmet atağının süreceğini söyledi.

GAZETECİLERLE BULUŞUP KENTİ, İPEKYOLU’NU KONUŞTU

Kentteki basın mensupları ile bir araya gelen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Van’daki yerel ve ulusal basından kentteki sorunlar hakkında bilgi alış verişinde bulunarak gazetecilerin sorduğu sorulara cevap verdi. Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hizmetlerine aralıksız devam eden ve sportif faaliyetlerle ilgili de birçok proje geliştirdiklerini söyleyen Aslan, kırsal kesimlerde semt sahaları oluşturmanın hep hayali olduğunu söyledi. Van’da yaptığı çalışmalar konusunda kendisini eksik gördüğünü ve ufak tefek hataların yapılması konusunda hem basından hem de vatandaşlardan hoş görülü olmasını istedi. Aslan, gazetecilerin sorduğu sorulara hem cevap verdi hem de çözüm üretmeye çalıştı.

ASLAN: YAPTIĞIMIZ EN ÖNEMLİ İŞLERDEN BİRİSİ MUHTAÇ AİLELERE GİTMEK

Gazetecilere, günümüzde köprü görevini yaptıklarını dile getiren Başkan Aslan, şöyle devam etti: “Ben göreve geldiğim günden beri birçoğuyla yakın bir şekilde çalışma içerisindeyim. Yaptığımız çalışmaları veya önemli konuları sizler sayesinde kamuoyuyla paylaşıyoruz. En çok mutlu olduğum veya en çok yapmaktan tatmin olduğum çalışmalardan biri muhtaç aileleri ziyaret etmektir. Kırsal ve merkez mahallelerde yardıma muhtaç ailelerin öyle durumuna şahit oluyorum ki bazen yediğimiz lokmalar dahi boğazımıza kilitleniyor. İnşallah sosyal devlet olmanın gereği yerine getirerek hepsine ulaşmaya çalışıyoruz. Yaşlılarımızı ziyaret ediyoruz, işe gitmeden önce esnaf ve sokakları dolaşmak istiyorum. Sokaktaki bütün esnafları toplayıp orada yapabileceğimiz veya yapmamız gereken yatırımların ne olduğunu bizzat onlardan duymak istiyorum. Bunu da şunun için yapıyorum orada yaptığımız bir çalışmanın yarı kalması ya da geri dönüşümü olmayan bir iş anlayışı yok bende, yönetici dediğimiz kime hizmet edecekse ve hedef kitlesi kim ise onlardan hem geri dönüşüm hem de onların fikir ve önerilerine göre hizmet üretmek en doğru olanıdır.”

“DAHA ÇOK EKSİĞİMİZ VAR”

Cümlelerini sürdüren Aslan, şunları söyledi: “Yaptığımız işleri gidip yerinde kontrol etmeye çalışıyoruz ki yine hatalarımız olacak yine eksiklerimiz olacak ama ben bunu mümkün oldukça en aza indirmeye çalıyorum. İlgili arkadaşlar siz nasılsanız sizin altınızda veya dire amiri ve daire müdürü olan arkadaşlarımızda aynı o şekilde olmaya çalışıyor. Ben eksiklerimizin de olduğunun farkındayım. Her hafta gençlerle buluşmaya çalışıyorum, köylerimizi ziyaret etmeye çalışıyoruz. Çalışan arkadaşlarımız özelikle biz belki uyurken bizim çöplerimizi toplayan, bizim en sıkıntılı ve problemli işlerimizi yapmaya çalışan çok değerli çalışma arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu hissettirmek için onlarla ilgili gerekli düzenlenmeleri yapıyoruz. Ve bir şeyi ifade etmek istiyorum, herkese eşit derece de yakınız. Biz herkesin burada kaymakamıyız herkesin belediye başkanıyız, şiddete bulaşmayan herkes bizim kardeşimiz ve başımızın üstünde yeri var.”

YOL ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ ELEŞTİRİLERİ KENDİSİ HATIRLATIP KENDİSİ CEVAPLADI

Son olarak projelerin birçoğunu başlattıklarını ifade eden Aslan Kazım Karabekir Caddesi gibi yollarda yürütülen ve bazı kesimlerden tepki de alan çalışmanın yeri ve zamanı ile ilgili olarak da değerlendirmeler yaptı. Aslan, mevcut eleştirilerin kendilerine de ulaştığını belirterek konuyla ilgili olarak: “Bazı arkadaşlarımız şehirde olan bazı değişimlerde de neden bu kadar zamansız oldu diye eleştirilerde bulunuyor. Hepiniz takdir edersiniz ki bunun bir ihale süreci var. Öyle kafamıza göre karar veremiyoruz. O yüzden bizi hoş görmemizi ve esnaflarımızın, vatandaşlarımızın yaptığımız ufak tefek hataların hoş görmelerini bekliyoruz. Bu sene yarım kalan projelerimiz hemen Nisan ayında inşaat mevsimi ile beraber başlayacak ve çok kısa bir sürede bitirmeyi planlıyoruz. Dokunmadığımız hiçbir sokak hiçbir cadde hiçbir alan olmamasını hayal ediyorum. Arkadaşlarımızla da bu amaçla çalışıyoruz ve bana samimi eleştirileriniz ve fikir önerileriniz varsa beraber hem bunları dinlemek istiyorum hem de bunun bir sohbet ortamında olmasını istiyorum. Sizlerle beraber bir arada olmaktan onur duydum hepinize iyi günler diliyorum.” Şeklinde konuştu.

İPEKYOLU’NDA AHIR SORUNU KALMADI!

Açıklamalarının ardından yerel ve ulusal basındaki gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Aslan, Van’da sahil kenarlarında bulunan ahır sorusuna şöyle cevap verdi: “Bizim maalesef Van’da insanlar ahırları sahile yapmışlar, yukarı tarafa ise yerleşim yapmışlar. Bu kadar büyük bir gölün etrafı böyle pislenmesi hiç doğru değil. Çünkü öyle güzel bir şehirde yaşıyoruz ki ilk gediğimiz de bizim 3 kilometrelik bir sahil bandımız var, kalenin hemen arka tarafı. Orayla alakalı inanılmaz bir prosedür vardı. 3 aylık kısa bir sürede orada 1 milyon 400 bin metrekareyi hem hazineye dolayısıyla belediyemize arsa kazandırdık. Bu inanılmaz değerli bir çalışmadır. Daha sonra buradaki mahallelerde tespit ettiğimiz ahırlar vardı. Buraları geziyoruz her taraf hayvan pisliği ve buradaki bütün hayvan pisliği göle akıyor. Sonra da çalışmalar başlattık ve 150 ahır oradan kaldırıldı. Şu an orada herhangi bir ahır bulunmuyor.”

HAYALİM HER KÖYE BİR SAHA YAPMAK!

Köylerde futbol sahalarının olmaması sorusuna Aslan şu şekilde cevap verdi: “Hayalim çocukların top oynamaları için butik alanlar yapabilmek. 15 tane saha bitmek üzere, onların çimlendirilmesi kış mevsiminde donar diye arkadaşlar Nisan ayında yapma kararı aldılar. 30 tane köyümüze benim hayalim iki büyük futbol sahası, basketbol ve voleybol sahası yapmaktır. Fakat bazı köylerde uygun alan yok. Kırsal da lig kurmak istiyoruz, pandemiden dolayı ilk merkezde kurmak için adım attık. Köylere semt sahalarını yapabilmek en büyük hayalimdir. Bütün her şeylerini biz karşılayacağız. Çocukları hayata bağlama adına bu projeleri yapacağız ve içlerinden bir tane sporcu çıksa ve hayatı değişse bu bize yeter ve artarda. Merkezde ise yapılan sahalar var ama kapıları kilitli ve biz hepsini açtık. Merkezde ve kırsalda hedefimiz farklı branşlarda ligler kurmak. Bunların dışında müzik ve tiyatro okulları yaptırıyoruz, şiir ve edebiyat geceleri yapacağız ve açık hava sinemalarını yapacağız.”

SANAT SOKAĞI SONUNDA GERÇEK BİR SANAT SOKAĞI OLUYOR

Sanat Sokağı ve kaldırım işgali ile ilgili sorulara Başkan Aslan, Çalışmalara başladıklarını ifade ederek şöyle devam etti: “Nisan ayında başladıklarını söylediler fakat ben kabul etmedim ve çalışmalara başladık. Şimdi kaldırım olayına girersek kış mevsiminde insanlar tekrar mağdur olur. O yüzden şimdi oradaki parkın temeli bu sene yapılacak. Öte yandan kaldırım işgali ile mücadelede de çalışmalarımız sürüyor. Pandemi sürecinde bu konulara çok sert bir şekilde müdahale etmek istemiyorum.”

İPEKYOLU BELEDİYESİ HALK EKMEK KURACAK MI?

Ekmek fabrikasının kurulması ve deprem sorusuna Aslan, “Ekmek fabrikası kurulduğu zaman bir veya iki adam sürümden para kazanıyor. Ben istihdamı daha fazla olan evine daha fazla insanın ekmek götürebileceği sistemi tercih ettim. Ve o yüzden böyle bir fabrikayı uygu görmedim. İpek yoluna kaç tane fırın var, eğer böyle bir fabrika açılırsa yarısından fazlasının kapanması demek. Esnaflar, yerel marketler neden güçlenmesin ki.” Dedi. Kentteki depremlerle ilgili bir soruyu ise Aslan şu şekilde cevapladı: “Deprem konusu ise İpekyolu belediyesinin tek başına halledebileceği bir sorun değildir. Topyekün devletin ve buradaki bütün otoritelerin beraber yapması gereken bir durumdur. Ağır hasarlı binalar var, hepsini tespit ettik. Yıkılması için çalışmalar başlatılmalı, yıktıklarımız da var. Sıvayla kapatıp millete kiraya vermek için millet neler yapıyor. Tek başına mücadele edebileceğim bir şey değil. Deprem ülkesiyiz, deprem şehriyiz ve bununla ilgili mücadele edilmesi gerekir.”

“ESNAFLARIN ÇOĞUNLUĞU KAPIKÖY’ÜN AÇILMASI TALEBİNİ DİLE GETİRİYOR”

Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması sorusuna Van ekonomisi için çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Vekili Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Van halkının en büyük beklentisi Kapıköy’ün açılması ve İranlıların gelmesidir. Van Ticaret ve Sanayi Odası da her defasında ifade ediyor. Onların da çok büyük talebi var. Vali Bey’de ekibiyle birlikte esnafımızın talebini bakanlığa iletti. İran’da virüs ne aşamada, verileri doğru açıklıyorlar mı bilmiyoruz. Devlet o yüzden kapıyı kapatarak önlem aldı. Ama İranlılar da Van’ımızın bir gerçeği. İranlı turistler Van ekonomisinin adeta bel kemiği. Kafesinden restoranına, mağazasından tur şirketine, otelcisine kadar herkesin ortak talebi kapının açılmasıdır. Umarım en kısa sürede açılır.” 

ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ-ORHAN SAĞLAM