İpekyolu'nda Stratejik Plan Toplantıları Sürüyor

İpekyolu'nda Stratejik Plan Toplantıları Sürüyor
İpekyolu Belediye Eş Başkanları Azim Yacan ve Şehsade Kurt, oluşturulacak 5 Yıllık Stratejik Plan hazırlıkları çerçevesinde kentte bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelmeye devam ediyor.

2019-2024 İpekyolu Belediyesi Stratejik Planı’ için bir süredir kent bileşenleri ile bir araya gelen İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları Azim Yacan ve Şehsade Kurt bu gün de engelli derneklerini ziyaret etti.

Eş başkanlar bu çerçevede Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği, Van Altı Nokta Görme Engellileri Derneği ve Spor Kulübü ile Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneğini ziyaret etti.

Burada açıklamada bulunan İpekyolu Eşbaşkanı  Şehsade Kurt, “bu kentin engelli nüfusunu biliyoruz. Onlarında sosyal hayata katılmaları için bütün engelleri ortadan beraber kaldırmalıyız. Bizim oluşturmakta olduğumuz 2019-2024 Stratejik Planda sizlerin de talep ve önerilerinizi görmek isteriz.”dedi. 

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hanifi Baykara, “Bu ziyaret bizim için çok anlamlı ve değerlidir. Belediyenin çalışmalarına bizi dahil etmeleri ise daha anlamlı ve daha değerli. Bu kentin engellileri olarak elbette birikmiş ve birikmekte olan birçok sorunumuz var. Bunula birlikte yürütmekte olduğumuz spor faaliyetlerinde de çoğu zaman sekteye uğruyoruz. Bu yönlü sorunlarımızı, talep ve öneri olarak bir proje başlığında sizlere sunmaya hazırız” dedi.

Van Altınokta Görme Engelliler Derneği ve Spor Kulübü adına söz hakkı alan dernek başkanı Mail Tam kaldırım işgalinin en büyük sorunları olduğunu dile getirdi.

Başkanların ikinci durağı Van- Hakkari Tabipler Odası oldu. Ziyarette konuşan Eşbaşkan Azim Yacan, “Öncelikle ziyaretimiz bir iadeyi ziyarettir. Ancak oluşturmakta olduğumuz Strateji Planlamada Van- Hakkari Tabipler odasının rolünün büyük olacağını düşünüyoruz. Planlamamızda sizleri sağlık konusunda dinlemeyi istiyoruz” dedi. Van- Hakkari Tabipler Odası Başkanı Dr. Özgür Deniz Değer, “Kentteki bir çok yurttaşımız sağlık konusunda fazla bilgiye sahip değiller. Seminer ve sağlık taramaları ile böyle bir planlamada yer alabiliriz” şeklinde konuştu.

Son olarak Van Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına geçen Eş Başkanlar beraberindeki heyet odanın talep ve önerilerini dinledi. Van Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim şahin, özellikle kentleşme konusunda ki problemlere değinirken, oluşturulacak Strateji Planlama için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.