İpekyolu'nda Sokak Hayvanları İçin ‘Bir kap Yemek, Bir kap su’ kampanyası

İpekyolu'nda Sokak Hayvanları İçin ‘Bir kap Yemek, Bir kap su’ kampanyası
İpekyolu Belediyesi tarafından ‘4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü’ çerçevesinde organize edilen ‘Bir kap yemek, bir kap su’ kampanyası Eş Başkan Azim Yacan’ın katılımıyla başladı.

 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Van’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında İpekyolu Belediye Eş Başkanı Azim Yacan, İpekyolu Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu, İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Pati Sever Hayvan Dostları İnisiyatifi kentin birçok noktasında dağıttıkları el ilanlarıyla sokak hayvanlarına için duyarlılık çağrısı yaptı.

EŞ BAŞKAN YACAN: ONLARIN YAŞAYABİLMESİ İÇİN BİZE İHTİYACI VAR

Ardından söz alan İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Azim Yacan şöyle konuştu : “ Sokaktaki dostlarımızı sadece bugün değil, her gün düşünerek beraber besleyelim. Dostlarımızın yaşayabilmesi için bizlere ihtiyaçları var. Yaklaşan soğuk kış aylarında sokaklardaki dostlarımızı unutmayıp kapılarımızın önüne bir kap mama ile bir kap su bırakmayı unutmayalım. Bulunduğumuz kent, sokaklar yalnızca bizim değil, aynı zamanda onlarında yaşam alanıdır”

Sokak Hayvanları için Engelsiz Cafe’de toplanan hayvan dostları, yaptıkları konuşmalarda sokak hayvanları için duyarlılık çağrısında bulundu ve ardından caddede el ilanları dağıttı.

‘Bir Kap Yemek, Bir Kap Su’ kampanyası önümüzde ki günlerde düzenlenen çeşitli etkinlikler sürecek.