İpekyolu ‘nda okul güvenliğinde yeni dönem

İpekyolu ‘nda okul güvenliğinde yeni dönem
İpekyolu Belediyesi tarafından geleceğin teminatı olan çocukların eğitim öğretimlerini huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için, Güvenli Okul Projesi başlatıldı.

 Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın ülke genelinde uygulanması talimatlarıyla, Valilik koordinasyonunda İpekyolu Belediyesi tarafından geleceğin teminatı olan çocukların eğitim öğretimlerini huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için, “Güvenli Okul Projesi” başlatıldı.

Proje kapsamında ilk aşamada Fevzi Geyik ilk ve ortaokulu, Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu, Fevzi Çakmak, Vali Ali Cevdet Bey ve Şehit Koray Akoğuz ilkokullarına güvenlik kamera sistemi takıldı.

Cumhurbaşkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, il ve ilçe Emniyet Müdürlükleri tarafından da eş zamanlı olarak takip edilebilen sistem, olası herhangi bir asayiş ve güvenlik ihlali durumunda acil müdahale imkânı sağlıyor.

Proje hem çocukların güvenliğinin sağlanması, zararlı ve kötü alışkanlıklardan korunması, hem de velilerin endişelerinin giderilmesinde büyük rol oynuyor.