İpekyolu'nda kar temizleme ve yol açma çalışmaları aralıksız devam ediyor

İpekyolu'nda kar temizleme ve yol açma çalışmaları aralıksız devam ediyor
Dün akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak sürdüren kar yağışı Van’da hayatı olumsuz etkiledi.

 İpekyolu Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü ve Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri tüm araç, ekipman ve personeli ile karla mücadele ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

İpekyolu Belediyesi olarak vatandaşların yoğun kar yağışına bağlı olumsuzluklardan en az şekilde etkilenmesi amacıyla, 5 ayrı ekip, 30 iş makinası ve 150 personel ile başta şehir merkezi olmak üzere 20 merkez mahalle ve 30 kırsal mahallede yol açma ve kar temizleme çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

Ekipler, yoğun kar yağışı ve buzlanmanın ulaşımı olumsuz etkilediği ilçemizde, bir yandan yolları açık tutmak için aralıksız bir şekilde çalışırken diğer yandan da tuz serpme araçlarıyla mahalle aralarında buzlanmaya karşı çalışmalar yapıyor.

Karla mücadele ekipleri, minibüs hatlarının güzergâhları, okul bahçeleri, hastane bahçeleri, cami avluları, taziye evlerinin çevresi, karakollar, aile hekimlikleri gibi kurumların çevresindeki kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını da sürdürüyor. Ekipleri gece gündüz demen zorlu hava şartlarıyla mücadele etmek için görev başında olacak.

Gece saatlerinden itibaren, çalışmalarını başlatan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ana arterler başta olmak üzere, gün boyu cadde ve sokaklarda yol açma ve kar temizleme işlemlerine devam edecek.