İpekyolu ilçesi'nde düşündüren görüntü!

İpekyolu ilçesi'nde düşündüren görüntü!
İpekyolu Bahçivan Mahallesi Timurpaşa (Edremit TOKİ minibüsleri durağı) sokağında 4 aydır etrafa kötü koku yayan, sağlık tehlikesi oluşturarak yola akan atık su sorunu bütün başvurulara karşın bir türlü çözülemedi. İpekyolu Belediyesi sorunu VASKİ'nin çözmesi gerektiğini söylerken, VASKİ ise sorunu İpekyolu Belediyesi'nin çözmesi gerektiğini söylüyor.

- Sokak sakinlerinin İpekyolu Belediye Başkanlığı'na ve VASKİ'ye yaptıkları başvuruların sonuçsuz kalması vatandaşların tepkisine neden oldu. İpekyolu Belediyesi sorunun çözümü için vatandaşları VASKİ'ye yönlendirirken, VASKİ ise İpekyolu Belediyesi'ne yönlendiriyor. Bu durum karşısında şaşıran mahalle sakinleri sorunun çözülmemesini sorumsuzluk olarak değerlendirdiler.

Merkez ilçelerinden İpekyolu Bahçıvan Mahallesi Timurpaşa sokağında yaşanan pis su sorununun çözülmemesi vatandaşları isyan ettirdi.  İpekyolu Belediyesi'ne ve VASKİ'ye yapılan başvuruların sonuçsuz kalması vatandaşlar arasında farklı yorumlara neden oldu.

Gıda satan iş yerlerinin bulunduğu sokakta yer yer gölet halini alan kötü görüntünün yanı sıra pis koku saçan atık su sorununa 4 ay geçmesine rağmen hiçbir müdahalede bulunulmamasına tepki gösteren sokak sakinleri, "Vatandaşa hizmet etmesi gereken kurumlar vatandaşa eziyet ediyor. İpekyolu Belediyesi yola akan atık su beni ilgilendirmiyor, VASKİ'yi ilgilendiriyor diyor. VASKİ İpekyolu Belediyesini ilgilendiriyor diyor. Bir başkası ise Fen İşleri Müdürlüğü'nü ilgilendiriyor diyor. Adeta vatandaşla dalga geçiliyor. Burada bir kasıt vardır diye düşünüyoruz" dediler.



Bahçıvan Mahallesi Muhtarı Özer Aktuğ, mahallesinin sınırları içinde yer alan, şehir merkezinde bulunan her gün binlerce insanın gelip geçtiği sokakta yaşanan atık su sorunu ilgili bütün girişimleri yapmalarına rağmen sonuç alamadıklarını belirtti.

Mahalle sakinleri ise gazetemize daha önce yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer vermişlerdi "Burada yapılan inşaat atık su kanalını kırdı ve yapmadı. Belediye bu kişiye neden kırdığını ve kırdığını yapması yönünde bir işlem yapmadı. Biz muhtarımız ile birlikte önce Van Su Kanalizasyon İşletmesi'ne (VASKİ) gittik. VASKİ bir ekiple atık suyun aktığı yerde inceleme yaptı. Sorun bizi ilgilendirmiyor, İpekyolu Belediyesi'ni ilgilendiriyor dediler. Bizde İpeyolu Belediyesi'ne gittik sorunu anlattık. Onlarda gelip bakıp gittiler. Gidiş o gidiş. Ramazan geçti, iki bayram geçti ilgilenen olmadı. Bu sokağa 4 aydır lağım suyu akıyor. Van'da bu sorunu çözecek yetkili yok mu ?"