İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğünden Gençlere İlk yardım eğitimi

İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğünden Gençlere İlk yardım eğitimi
İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğünden Gençlere İlkyardım ve Bilinçsiz Antibiyotik Kullanımına karşı eğitim verildi
İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü, organize ettiği “Her Ay Bir Konu Bir Konuk” projesinin Şubat ayındaki etkinliğine katıldı. Etkinliğin bu ayki konusu “Temel İlk Yardım Eğitimi” oldu.

İpekyolu İlçe Sağlık Müdür Vekili Murat Yavuz Ladikli, burada bir açıklamada bulundu, Yeni Nurşin Camisisi yanında bulunan Okuma Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, İpekyolu ilçesi sınırlarında bulunan Kur’an Kursu öğrencilerine ve Kur’an Kursu çalışanlarına İlkyardım eğitimi verildiklerini söyledi. Yaklaşık elli (50) öğrencinin ve kurs çalışanlarının katıldığı 90 dakika süren eğitim, Kur’an Kursu öğrencileri tarafından ilgiyle takip edildi. Bazı ilkyardım tekniklerinin uygulamalı olarak ta gösterildiği eğitimde kısaca insan vücudu tanıtıldıktan sonra özellikle, temel yaşam desteğinin sağlanması (Hava yolunun açılması, yapay solunumun ve dış kalp masajı) ve kanamalarda ilk yardım konusu anlatıldığını belirtti.
 
Bilinçsiz Antibiyotik Kullanma, Geleceğini Karartma!

İlçe Sağlık Müdür Vekili Murat Yavuz Ladikli, Ayrıca ilkyardım eğitimi sonrasında Kur’an Kursu çalışanlarına ve öğrencilerine Akılcı İlaç Kullanımı hakkında bilgi verildiklerini Uygunsuz antibiyotik kullanımının direnç sorununa yol açtığı, bu durumun yalnızca antibiyotiği uygun olmayan biçimde kullanan kişi açısından değil, herkes açısından tehlike oluşturduğu belirtilirken, doktorun onayı ve reçetesi olmaksızın antibiyotik ve ilaç kullanılmaması konusunda uyarılar yapıldı. Program sonunda katılımcılara Akılcı İlaç Kullanımı ile ilgili broşür dağıtıldı.