İpekyolu Belediyesi'nden sıhke gölüne proje!

İpekyolu Belediyesi'nden sıhke gölüne proje!
İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Beritan Tayan ve Veysel Keser, Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, ilçe sınırları içerisindeki sulama kanallarının eksikliklerini ve DSİ’ye ait Sıhke Gölünde yapmak istedikleri proje hakkında görüşme yapıldı.

Van Merkez İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Veysel Keser, Beritan Tayan, Park Bahçeler Müdürü Esmer Kara ve Peyzaj Mimarı Erkan Yiğit’ten oluşan bir heyet, Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürü Sami Güzel ziyaret etti. Ziyarette konuşan Eş Başkan Keser, DSİ kanalarının ve derelerin yol açtığı çevre kirliliğine dikkat çekilerek, “Çevre kirliliğin ortadan kaldırılması için belediyemiz olarak temizlik çalışmaları yapmaktayız. Derelerin ve kanallarda gerekli bakım ve onarım yapılmadığı için temizlik çalışmaları yeterli olmuyor” dedi. Eş Başkan Keser, ilçe merkezinde bulunan derelerin direk Van Gülüne aktığını ve bu derelerin bakımsızlığı ve kirliliği nedeniyle gölün de kirlendiğine dikkat çekti.  Çevre kirliliğinin hepimizin ortak sorunu olduğunu belirten Keser, bu durumun son bulması için üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını açıkladı. DSİ’ye ait olan Sıxke Gölünde yapmak istedikleri çevre düzenleme projesinin de hayata geçirmek istediklerini belirten Keser, proje detayları tek tek Bölge Müdür Sami Güzel aktarıldı.



‘Ortak çalışma ilçe halkının yararına olacaktır’

Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürü Sami Güzel ise İpekyolu ilçesindeki su kanalları ve derelerdeki sorun konusunda aynı kaygıları taşıdıklarını belirterek, birçok yerde kanalların onarımı ve bakımı için çalışma yürüttük istediklerini ancak, halk evine bahçesine zarar gelecek diye engellendiklerini açıkladı. Kanalların ve derelerin temiz tutulması için ortak çalışmanın ilçe halkına yarar getireceğini belirten Güzel, Sıxke Gölünde yapılmak istenen proje hakkında teknik ekibin incelemesi sonucunda belediyeyi bilgilendireceklerini söyledi.