İpekyolu Belediyesinden şehit ve gazi yakınlarına iftar

İpekyolu Belediyesinden şehit ve gazi yakınlarına iftar
Van'da İpekyolu Kaymakamlığı ve Belediyesi şehit aileleri ve gaziler için iftar programı düzenledi.

Kentte yer alan bir otelde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. programda konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Mübarek Ramazan ayında şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bu vatanı bu toprağı vatan haline getirmiş olan şehitlerimizdir. Bizde bu anlamda şehit aileleri ve gazileriyle bir araya geldiğimiz için mutluyuz. Şehit ailelerini ve gaziler bizler ve devletimiz için çok değerlidir. Bizlere şehitlerimizin emanetleridirler" dedi

ŞIRNAK ŞEHİTLERİNE ALLAH'TAN RAHMET DİLEYEN KAYMAKAM ÖZTÜRK, ŞUNLARI SÖYLEDİ:

"Bu topraklarda kan olmadan vatan olmuyor. Dolayısıyla bu toprakları toprak olmaktan, maddi bir varlık olmaktan çıkarıp manevi bir varlık haline dönüştüren şehitlerimizdir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bayrağımızın çatısı altında hep birlikte yaşama imkanı versin. Bundan sonraki süreçte terörün bitmesi ve şehitlerin olmamasını temenni ediyoruz."

İftar programına katılan Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman ise bu tür organizasyonların şehit aileleri ve gazilerin hatırlanmasında önemli olduğunu ifade ederek, "İlimizde ilk defa ramazan ayında bir belediyemiz şehit ve gazi aileleri için bir ramazan programı düzenledi. Bu onur verici bir şey. Bu anlamda Sayın belediye başkan vekilimize yürekten teşekkür ediyoruz. Hükümetimiz son dönemlerde şehit ve gazi ailelerine çok güzel imkanlar tanıyor. Bundan dolayı cumhurbaşkanımıza ve başbakanımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz" diye konuştu. program ney sesi ve çay ikramının ardından sona erdi.