İpekyolu Belediyesi’nden Madde Bağımlılık Semineri

İpekyolu Belediyesi’nden Madde Bağımlılık Semineri
Hızla artan madde bağımlılığına karşı yerel yönetimlerin neler yapabileceğine dair İpekyolu Belediyesi tarafından, yönetim kadrosu ve personeli için semineri düzenledi. Seminerde Sosyal Hizmet Uzmanı Senar Ataman, madde bağımlılığından kaynaklı 2014 yılından bu yana 6 bin kişinin hastaneye başvurduğunu kaydetti.

İpekyolu Belediyesi, hızla artan madde bağımlılığına karşı 5 yıllık stratejik planlama çalışamaları çerçevesinde, “Bağımlılık: Sorunlar ve Yerel Yönetim Bağlamında Yapılabilecekler” üzerine seminer düzenlendi. İpekyolu Belediye Meclisi bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim, Bilim ve Teknolaji komisyonu tarafından organize edilen seminer, Sosyal Hizmet Uzmanı Senar Ataman tarafından verildi. Seminere İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Azim Yacan, belediye meclis üyeleri, stratejik planlama ekibi ve belediye personeli kaltıldı.

Sosyal Hizmet Uzmanı Senar Ataman, madde kullanımının gün geçtikçe artığına dikkat çekerek, “İpekyolu ilçesi Van’ın diğer ilçelere göre daha fazla hastanlere tedavi başvurusu bulunmakta. Kimi durumlarda anne-baba ve çocuğun bağımlı olduğu tablolarla karşılaşmaktayız. Kadın hastaların başvurularının kimi sebeplerden dolayı az olduğunu görmekteyiz” dedi.

Bağımlılığın küresel bir sorun olduğunu, sadece Van için geçerli olmadığını söyleyen Ataman, sorunun kontrol altında tutulması ve önlenmesi için programlı bir çalışmanın yapılması gerektiğini belirtti. Ataman, bağımlılığın bir hastalık olarak ele alınması gerektiğini belirterek, “Bu konuda bilinçlendirici çalışmalar önemlidir. Bu doğrultuda mahallerde hem aileleri hemde çocukları bilinçlendirmek ve desteklemek çok önemlidir” diye konuştu. 

Son olarak madde kullanımının Van’da sürekli artış gösterdiğini aktaran Ataman, 2014 yılından bu yana Van AMATEM Polikliniğine il genelinden 6 bin kişinin tedavi için başvurduğunu söyledi.

Seminerin sonunda İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Azim Yacan, Sosyal Hizmet Uzmanı Senar Ataman’a teşekkür ederek plaket taktim etti. Ayrıca yapılan eğitim semineri için Ataman’a İpekyolu Belediyesi adına teşekkür belgesi verildi.