İpekyolu Belediyesin'den 'Her Canlı Yaşamayı Hakeder' çalışması

İpekyolu Belediyesin'den 'Her Canlı Yaşamayı Hakeder' çalışması
Belediye Başkan Vekili Cemil ÖZTÜRK'ün talimatları doğrultusunda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince, Erçek gölünde yabani hayvan yemleme çalışması gerçekleştirildi.
İpekyolu Belediyesi'nden yapaılan açıklama şöyle; "Dondurucu havaların hakim olduğu Van Erçek'te bulunan ve Kuş Cenneti olarak bilinen Erçek gölünün donmasıyla, buradaki pek çok hayvan türü açlık ve donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Toplumsal duyarlılığı arttırmak ve söz konusu hayvanların yaşamlarına katkı da bulunmak amacıyla İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince Erçek gölünde yemleme çalışması yapıldı.  Tüm canlıların yaşam hakkına sahip olduğunu belirten Belediye Başkan vekili Cemil ÖZTÜRK, toplumsal duyarlılığı arttırmak amacıyla yemleme çalışmasını yaptıklarını, bu tür çalışmaların toplumla bütünleştiği ve toplumun hayvanlara sahip çıkma duyarlılığının artmasıyla daha etkili olabileceğini belirtti.

İpekyolu Belediyesi, doğadaki sahipsiz hayvanlar ile ilgili bu tarz çalışmalarının artarak sürdürüleceğini bildirip bu çalışmamızda esnaf vatandaşların da duyarlı olmasını temenni ediyoruz. Çalışmamız da esnaf vatandaşların, artık yiyecekleri biriktirdiği bir alan oluşturmaları, oluşturdukları alanda biriken yiyecekleri İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ve diğer birimlerin koordineli çalışmasıyla bırakılan yiyeceklerin alınıp, hayat mücadelesi veren hayvanlara verilecektir." denildi.