İpekyolu Belediyesinden ‘15 Temmuz’ konferansı

İpekyolu Belediyesinden ‘15 Temmuz’ konferansı
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “15 Temmuz gerçekleşseydi; Doğu ve Güneydoğu’daki bu hainlere itiraz edebilecek bütün Müslüman Kürtler katledilecekti” dedi.

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından Van Devlet Tiyatrosu’nda düzenlenen ‘15 Temmuz’ konulu konferans, saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimine karşı tüm halkın canını ortaya koyduğunu vurgulayarak, “Milletimiz genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle 15 Temmuz gecesinde sabaha kadar bir destan ortaya çıkarmıştır. Bu destanın adı da 15 Temmuz destanıdır” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 15 Temmuz gecesine değindi. 15 Temmuz’da 249 şehit ve 2 bin 192 gazi olduğunu anımsatan Külünk, "17-25 Aralık sürecinden bu yana bu örgüt bir silahlı kalkışma gerçekleştireceğini belli ediyorlardı. Burada da hedef her zaman Cumhurbaşkanımızdı. Bütün bu operasyonların başarılı olmamasından dolayı şunu bilmeliyiz ki 15 Temmuz ile Türkiye'yi Erdoğan’sızlaştırmayı amaçladılar. Biz bu hainlerin bir kalkışmanın içerisine gireceklerini ve de bunu millete ait Mehmetçik elbisesi içine sızmış bu ihanet şebekesinin gerçekleştirme ihtimalini çok açık görüyorduk. Bunlar Türkiye'deki kendi menfaatlerini korumak ve kollamak için 2005 yılından beridir başlattığı proje ile Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine sızdırılmış oldukları unsurlar ile bir kalkışmayı, bir kalkışma üzerinden Türkiye'yi Erdoğan’sızlaştırarak Türkiye'yi iç savaşa sürüklemeyi istiyorlardı” dedi.

“MÜSLÜMAN KÜRTLER KATLEDİLECEKTİ”

15 Temmuz’da planlanan darbenin gerçekleşmesi halinde ülkede bir iç savaşın çıkacağını dile getiren Külünk, “Eğer 15 Temmuz gerçekleşseydi Doğu ve Güneydoğu’da bu hainlere itiraz edebilecek bütün Müslüman Kürtler katledilecekti. O gece ehlisünnet çizgisinde bu devlete, vatana ve topraklara sadık bin yıllık tarihe sahip bu aziz milletin fertlerini o gece Doğu ve Güneydoğu’da PKK ve DEAŞ üzerinden katledeceklerdi. Eğer planladıkları gibi bu kalkışmayı 03.00’te yapsalardı, Batı’da iç savaşın rengi farklı, Doğu ve Güneydoğu’da ise farklı olacaktı” diye konuştu.