İpekyolu Belediyesi’nde hizmet içi eğitimler devam ediyor

İpekyolu Belediyesi’nde hizmet içi eğitimler devam ediyor
Van merkez İpekyolu Belediyesi’nin hizmet içi eğitimleri devam ediyor. 

İpekyolu Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, hizmetlerin yerine getirilmesinde halkın memnuniyetinin ne derece sağlanabildiğinin ölçülebilmesi ve düzeltici-önleyici faaliyetler geliştirilerek, vatandaş odaklı bir hizmet sunumu gerçekleştirilebilmesi amacı doğrultusunda belediye personeline; “Mahalli idareler yöneticiliği ve yerel yönetim mevzuatı eğitimi" verildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümü Yerel Yönetimler Kent ve Çevre Politikası Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Menaf Turan tarafından verilen eğitimde, yerel yönetimlerin kısa tarihsel gelişimi, yerel yönetim sistemimizin temel özellikleri, Anayasa’da yerel yönetimler, yerel yönetim-merkezi yönetim arasındaki idari ve mali ilişkiler, belediye sisteminin temel özellikleri, görev ve yetkileri, örgütsel yapısı ve personeli, Büyükşehir Belediyeleriile ilçe belediyeleri arasındaki ilişkiler ve bu ilişkilerin il bünyesi örnek alınarak analizi değerlendirildi.

Eğitimde ayrıca, imar hukuku, imar hukukunun temelleri ve ilkeleri, kamu yararı, şehircilik ilkeleri ve planlama esasları bakımından imar ve planlama düzeninin değerlendirilmesi, plan türleri ve plan yapmaya yetkili kurum ve kuruluşlar, 3194 sayılı İmar Kanunu başta olmak üzere imar mevzuatının değerlendirilmesi, kamulaştırma, acil kamulaştırma, arazi ve arsa düzenlemesi, örnek olaylarla imar uygulamaları ve planlama süreci ele alındı.

Zabıta uygulamaları ve karşılaşılan sorunların da yer verildiği seminerde, zabıta yönetimi, zabıta mevzuatı, Van’daki temel sorunlar ve zabıta memurunun olaylara müdahale etmesine dayanak teşkil eden ikincil mevzuat konularında da eğitimler verildi.