İpekyolu Belediyesi ‘Stratejik Plan’ için halkla bir araya geldi

İpekyolu Belediyesi ‘Stratejik Plan’ için halkla bir araya geldi
‘Katılımcı Belediyecilik’ anlayışı çerçevesinde ‘5 yıllık stratejik planlama çalışması’ yürüten İpekyol Belediyesi, 8 köyün katılımıyla Kavuncu Mahallesi’nde halkla bir araya gelerek sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.

Kavuncu (Çorevanis) Mahalle meydanında gerçekleşen toplantıya, İpekyolu Belediye Eş Başkanı Şehsade Kurt, VASKİ Genel Müdürü Şeref Demir ve HDP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Bahattin Karaman’ın yanı sıra Sarmaç (Kopanis), Karpuzalan (Zivandanis), Kıratlı (Lamizgirt), Derman, Bakraçlı (Yedikilise), Dereüstü (Anzaf) Mahalle muhtarları ve sakinleri de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan HDP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Bahattin Karaman,  toplantının amacına dair genel bir bilgilendirme yaparak,  mahalle sakinlerinin istek, talep ve önerilerini aldı.  

Toplantıda söz alan mahalle sakinleri, kırsalda yaşamaları nedeniyle merkezde yapılan çoğu çalışmadan mahrum kaldıklarını ve en önemli sorunlarının su, ulaşım, kanalizasyon, taziye evi ve yol olduğunu aktardı.

Eş Başkan Kurt : Karar mekanizması halkımızdır.

Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledikten sonra konuşan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Şehzade Kurt, İpekyolu Belediyesi ve  Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği toplantılar ışığında stratejik planlama oluşturduklarını belirterek, “ Bizler seçimlere girerken halkımıza söz verdiğimiz gibi ‘Kendimizi de, kentimizi de biz yöneteceğiz’ şiarını esas aldık ve çalışmalarımızı da bu anlayışla sürdürüyoruz.  Şu an da 8 köyümüzden gelen yurttaşlarımızla burada 5 yıl içinde neleri yapabiliriz?... Onları konuşacağız. Köyde ve mahallede oturan siz halkımız yaşadığınız sorunları bizden daha iyi biliyorsunuz. Karar mekanizması sizlersiniz, burada dile getireceğiniz talep ve çözüm önerilerinizle acil yapabileceklerimizi ve uzun vadede çözüm üretebileceğimiz konularla stratejik planlamamızı oluşturacağız” ifadelerini kullandı. 

‘’ın gelişiminde HDP’li belediyelerin etkisi çok büyüktür’

 Büyükşehir Belediyesi’nin Eş Başkanı olan Sayın Bekir Kaya, bunca hizmetin ardından haksız ve hukuksuz bir şekilde 3 yıldır cezaevinde tutuluyor”  dedi.

‘Hizmet etmeye devam edeceğiz’

Eş Başkan Kurt, konuşmasını “ Her türlü engellemelere rağmen halka hizmet etmeye devam edeceğiz.” sözleriyle noktaladı.

Toplantı mahalle sakinlerinin Eş Başkan Kurt’a teşekkür etmesiyle son buldu.