İpekyolu Belediyesi'nden bin aileye sebze fidesi dağıtıldı

İpekyolu Belediyesi'nden bin aileye sebze fidesi dağıtıldı
VAN HABER - İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Ekolojik çalışmalar kapsamında, kırsal mahallelerdeki halkı sebze yetiştiriciliğine özendirmek amacıyla, bin aileye fide ve tohum dağıtımı gerçekleştirdi.
- Van Merkez İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Belediyenin ekoloji meclisiyle birlikte yaptığı çalışmalar kapsamında, kırsal mahallelerdeki halkı sebze yetiştiriciliğine özendirmek amacıyla belirlediği bin aileye, fide ve tohum dağıtımı gerçekleştirdi. İlk olarak Erçek Mahallesinde muhtarlarla bir araya gelinerek fikir alışverişinde bulunurken, yapılan toplantıya, İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcıları Nermin Unat, Halis Çakır, Belediyenin ekoloji komisyonunda bulunan meclis üyeleri, DBP İpekyolu ilçe Eşbaşkanı Halis Harmancı katıldı.



Fide ve Tohum dağıtımı ile ilgili,Park ve Bahçeler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Dağıtılan fide ve tohumun amacı halkı üretime teşvik etmek, ekolojik çalışmaları göz önünde bulundurarak sebze yetiştiriciliğine özendirmek, İpekyolu Belediyesi halkın çıkarlarını gözeten doğayı koruyan ekoloji mantıkla çalışma yürüten bir belediye, önümüzdeki yıllarda bu farkı tam olarak ortaya koyacak çalışmalara imza atıyor, tamamen tüketici topluma yönelen halkımızı üretici konuma getirmeye büyük katkı sağlayacaktır.” Denildi.

Muhtarlarla yapılan toplantıdan sonra belirlenen bin aileye fide ve tohum dağıtılarak, Aktaş mahallesinde dikimine başlandı.