İpekyolu Belediyesi'nde asfalt çalışması

İpekyolu Belediyesi'nde asfalt çalışması
İpekyolu Belediyesi, 2016 yılı çalışma sezonu içinde kullanılamaz durumda olan ara sokakları yeniden yapmaya devam ediyor. 2 ay içerisinde yoğun çalışma temposuyla, sokaklara 55 bin m2 parke taşı döşenirken,38 km yol asfaltlandı. Şuana kadar 6 mahallenin ara sokaklarına parke taşı döşenirken,10 mahallede ise yol asfaltlama çalışmaları tamamlandı.

2 ay içerisinde yoğun çalışma temposuyla, sokaklara 55 bin m2 parke taşı döşenirken,38 km yol asfaltlandı. Şuana kadar 6 mahallenin ara sokaklarına parke taşı döşenirken,10 mahallede ise yol asfaltlama çalışmaları tamamlandı.



Van Merkez İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2016 yılı içinde yol ve ara sokakların onarım ve yeniden yapımı için aldığı, 100 Bin ton asfalt, 60 Km sathi kaplama ve 90 bin metrekare parke taşı döşeme çalışmaları aralıksız devam ediyor. İlçe merkezinde bulunan, Buzhane, Şerefiye, Hafıziye, Bahçıvan, Şafak ve Gündoğdu mahallerinin ara sokaklarına toplamda 55. bin m2 parke taşı döşenerek döşendi. Diğer mahallelerin ara sokaklarına parke taşı döşemeye aralıksız devam ediyor.



Merkezde bulunan Halilağa, Hatuniye, Selimbey, Yalı, Yeni, Serhat, Seyit Fehim Arvasi, Alipaşa ve Bahçıvan mahallelerinde toplamda 35 bin ton asfalt dökülerek yol yapım çalışmaları tamamlandı. 35 bin ton asfalt çalışmasında 38 kilometre yola tekabül ediyor. Merkezdeki diğer mahallelerde yol asfaltlama çalışmalarına devam edilirken, Kırsal mahallelerde ise yol sathi kaplama çalışmalarına devam ediliyor. İpekyolu belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 2016 yılı içerisinde hedeflediği yol asfaltlama ve parke taşı döşeme çalışmalarının yaklaşık olarak yarısını tamamlamış oldu.

Yol yapım çalışmaları aralıksız sürmeye devam ediyor.