İpekyolu Belediyesi 'den Yeşil Kuşak Projesi

İpekyolu Belediyesi 'den Yeşil Kuşak Projesi
İpekyolu Belediyesi, binlerce fidanı toprakla buluşturdu. Yeşil bir İpekyolu için 10 bin ağaç ve gül fidesi dikimi yapıldı.

Baharın gelişiyle fidan dikimlerine hız veren İpekyolu belediyesi, ilçede bulunan tüm ilköğretim okulları, cami ve köylerde uygun alanları çeşitli meyve türleri, akasya, çam ve gül ağaçları ile bezedi. Yeşil kuşak projesi kapsamında Fevzi Geyik İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Vekilimiz Cemil ÖZTÜRK, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ercan ÇIPLAK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah YAVUZER ve diğer kurum müdürleri katıldı.

Proje kapsamında öğrencilerle birlikte okullarda fidanlar dikildi. Okulun çevre düzenlemesi için kamelya ve banklar yerleştirildi. Etkinlik ile ilgili konuşan Başkan Vekili ÖZTÜRK, fidan dikmenin önemine değindi. Öztürk, konuşmasında "Bu etkinlik kapsamında 10 bin fidani toprakla bulusturduk. Okullarda mini hobi alanları, kırsalda model meyve bahçeleri oluşturduk. İlçemizde meyvecilik kültürünü ve ağaç sevgisini yaygınlaştırmak istiyoruz. Fevzi Geyik İlköğretim okulu basta olmak üzere diğer okul ve camilerimizde de çocuklarımızla birlikte güzel bir bahçeler kurduk. İlçemizde ağaç dikimine devam ediyoruz. Yeni projelerimiz ile çalışmamızı çeşitlendirip halkımıza sürprizler yapacağız." dedi.