İpekyolu Belediyesi balıkçıları denetledi

İpekyolu Belediyesi balıkçıları denetledi
İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İl Tarım Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü su ürünleri denetim ekipleri ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçedeki balık satışı yapan iş yerlerinde avlama yasağına uyulup uyulmadığı denetlendi.

- Her yıl 15 Nisan 15 Temmuz tarihleri arasında uygulanan İnci Kefali balığı avlanma yasağı kapsamında İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İl Tarım Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü su ürünleri denetim ekipleri ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçedeki balık satışı yapan iş yerlerinde avlama yasağına uyulup uyulmadığı denetlendi.

Tarım İl Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tezgâhlarda, avlama yasağı nedeniyle kültür balıkları dışında 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında avlanması yasaklanan İnci Kefali balığının satış yapılıp yapılmadığını kontrol etti.

İnci Kefali balığı satışı ve ruhsat incelemesinde de bulunan ekipler yasağa uymayan balıkçılar hakkında tutanak tutup idari para cezası uyguladı. Ayrıca kaçak avlanma yapılan inci kefallerine de el kondu.