İpekyolu Bediyesi’nden müzik ziyafeti

İpekyolu Bediyesi’nden müzik ziyafeti
İpekyolu Belediyesi kurduğu gezici müzik grubu ile koronavirüsle mücadele sürecinde Evde Kal Türkiye çağrılarına uyan ilçe sakinlerine Türkçe ve Kürtçe içerikli müzikler ile konser vererek, eğlenceli zaman geçirmelerini sağlayacak gezici müzik etkinliklerine başladı.

 İpekyolu Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından oluşturulan gezici müzik grubu, mobil sahne aracıyla sokakları dolaşarak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle evde kalan kent sakinlerine Türkçe ve Kürtçe içerikli müzik söyleyen gezici müzik grubu, "Evde Kal Van" yazılı pankartın asıldığı kamyonetin kasasında sokakları dolaşarak seslendirdiği şarkılarla, hayatı eve sığdıranlara eğlenceli anlar yaşatıyor.

Sokaklardan yükselen müzik sesiyle şaşkınlık yaşayan ilçe sakinleri de balkon, pencere ve damlara çıkarak şarkılara eşlik ederek, mini konseri cep telefonlarıyla kaydetmeye çalıştılar. Müzisyenler de konseri izleyenlere, sağlıkları için evde kalmaları için sürekli çağrıda bulundu.

Etkinlik ile ilgili açıklama yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, kentte vatandaşların büyük bölümünün çağrıya uyduğunu ifade etti.

Daha sonra evde kalan vatandaşlarımızın zaman zaman bunaldığını belirterek, kurdukları müzik grubuyla, vatandaşlara evlerinden çıkmamaları koşuluyla Türkçe ve Kürtçe konserler verdiklerini ifade etti.

Bu sayede insanların eğlenceli zaman geçirdiğini, yaşadıkları stresten bir nebze de olsa uzaklaştığını anlatan Aslan, şunları kaydetti: "Çalışmamız çok başarılı oldu ve halktan olumlu dönüşler aldık. Diğer mahallerimizde de bunu yaygınlaştıracağız. Devletimizin ve Cumhurbaşkanımızın başlattığı kampanyada üstümüze düşen ne varsa İpekyolu Belediyesi olarak yapmaya çalışıyoruz. Ramazan ayında da sosyal belediyecilik anlamında gerekli çalışmaları yapacağız. 3 noktada dezenfekte kabinleri kurduk. Bu anlamda belediyemizin bir öncülük yaptığını düşünüyorum. Psikolojik destek hattımız var. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza öncelik veriyoruz. Bu süreçte farklı sıkıntıları olanlar bu hatlarımızı arayarak psikolojik destek programından faydalanabiliyor. Bu zorlu süreçten hep beraber 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' sloganıyla çıkabiliriz” dedi.