Eşbaşkanlar, işçilerle yemekte bir araya geldi

Eşbaşkanlar, işçilerle yemekte bir araya geldi
İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Beritan Tayan ve Veysel Keser, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü işçileriyle yemek programında bir araya geldi. Programda Eşbaşkanlar dayanışma mesajı vererek, daha iyi hizmet için işçilerden gelen talep ve önerileri tek tek kayıt altına aldı.

- İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçiler için Beyaz Düğün Salonunda dayanışma yemeği düzenledi. Programa İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Veysel Keser, Beritan Tayan, Eşbaşkan Yardımcısı Halis Çakır, DBP’li Belediye Meclis Üyeleri, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sidar Fırat Yanık ve 300 işçi katıldı. Yemek öncesinde konuşan Eşbaşkan Tayan, işçi ve emekçilerin belediyenin gerçek temsilcileri olduğunu dile getirerek, “Bu toplantının amacı halkımıza daha iyi bir hizmeti sunabilmek için eksikliklerimizi gözden geçirmek, soru ve önerilerinizi almak ve bu doğrultuda hep birlikte halkımıza hizmet etmektir. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz temizlik alanında yapmış olduğu çalışmalarla örnek gösterilecek düzeyde. Bu çalışmaların başında kuşkusuz gömme çöp konteyner sistemi gelmektedir. Aynı zamanda çöplerin geri dönüşümünü sağlayarak, doğaya zarar verilmesinin önüne de geçilmesi çok önem arz etmektedir. İşçilerimiz ekolojik bilinçlendirme çalışmaları ve ilçemizde 3 vardiyalı gece gündüz temizlik çalışmalarıyla halkın büyük beğenisini kazanan değerli emekçi arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum. Bazı mahallelerde emniyet güçlerinin aldığı tedbirler nedeniyle hizmetlerde aksamalara neden oldu. Belirli saatlerde mahallelere işçilerimizin girilmesine izin verilmesiyle hizmetteki aksamaları hızlı bir şekilde gidermeye çalıştı.  Siz değerli çalışma arkadaşlarımızdan gelen her talep ve öneri bizi bir adımda öteye taşıyacaktır.” Diye konuştu.  Tayan, tüm işçilere katılımlarında dolayı teşekkür ederek konuşması bitirdi.



‘Haksızlıklara rağmen faaliyetlerimizi sürdüreceğiz’

Tayan’ın ardından konuşma yapan Eşbaşkan Keser, belediye personellerinin bölgede veya ülkede en iyi şartlarda çalışması için ellerinden ne geliyorsa yapılacağını dile getirdi. Keser “ Bizler belediyede bir aileyiz hep birlikte sabah kalkar halkın bize verdiği bu değerli göreve laik olmak için daha çok çabanın içerisindeyiz. Seçim öncesi ve sonrası bir çok haksızlığa uğramış ve halada uğratılmak isteniyor olabiliriz ama son ana kadar hizmetten, çalışmalarımızdan bir adım bile geriye gitmeden daha çok çaba ve daha çok efor sarf etmeliyiz. Darbelerle, kayyımlar ile halkın iradesine engel konulamaz. Birileri en iyisini biz yaparız diyorsa halkın oyları ile gelir ve aynı şekilde halkın oyları ile gider. Bu anlayışla geldiğimiz görevin bilincinde olup halkın talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz.” Dedi.



‘En iyi maaşı veren belediyeyiz’

Keser konuşmasının ardında gelen talep ve önerilere cevap vererek “ Çalışanlarımızın varsa sorunları hepsi giderilecek. Hizmet alımı konumunda bulanan arkadaşlarımız neredeyse ülke genelindeki belediyeler içerisinde hizmet alımlarımıza en iyi maaşı veren belediye konumundayız. Yasal çerçeve konumunda en iyi maaşı veren bir uygulama varsa böyle bir örnekle karşılaşırsak her emekçi arkadaşımıza o maaş üzerinden 100 tl fazla ödemeye de hazırız. İşçi ve emekçi arkadaşlarımız bilmeli ki bu konuda her zaman onların yanında olacak ve onlarla birlikte yürümeye devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi. Konuşmalar sonrasında yemek verildi. Program bitiminde işçiler, Eşbaşkanlar ile hatıra fotoğrafları çektirdi.​